'Öğretmeniz' diye dolandırıcılık yapan 3 kadın suçüstü yakalandı


Ankara'da özellikle lüks sitelerde kendilerini 'öğretmen' gibi tanıtıp vatandaşların duygularını sömürerek dolandırıcılık yapmaya çalışan 3 kadın, ihbar üzerine suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan dolandırıcı kadınlardan birinin polislerle ve cep telefonu ile çekim yapan bir site sakini ile olan diyaloğu dikkat çekti. Gözaltına alınan bir kadın, polise, "İlk defa beni görüyorsunuz, iki kere görürseniz azat edersiniz, üçüncü de görürseniz gerekeni yaparsınız. Nakış öğretmeniyim. Allah niyetimi bildikten sonra bitmiştir, kul bilmese de olur." dedi.

Polis ise haklarında tutanak hazırladığını belgeyi imzalamalarını isterken hepsine ayrı ayrı ceza keseceğini söylemesi üzerine yine aynı kadın, "Ben mecbur öderim. Birimize yaz." ifadesini kullandı.

Aynı kişi cep telefonu ile olanları görüntüleyen bir vatandaşa da "Şöyle güzel bir poz vereyim öyle çekin." diye çıkıştı.

Karakola götürülmek üzere polis aracına bindirilen kadın bu kez olay yerine gelen gazetecilerin neden böyle bir şey yaptınız sorusuna "Ayıp bir şey evladım, niye dolandıralım." tepkisi gösterdi.

"İNANDIM PARA VERECEKTİM"

Sitede oturan bir kadın dolandırıcıların kapısını çaldıktan sonra yaşananları şöyle anlattı: "45 dakika falan oldu kapı çaldı. Yaşlı bir kadındı, 'Sevgi apartmanı numara 9'da oturuyorum' dedi. Bloklarında hasta sakat, çocuk varmış, annesi vefat etmiş 'onun için yardım topluyoruz' dedi.
Ben önce bu bloklardan birisinde sandım 'bu sitede misiniz' dedim. 'Arkada sevgi apartmanındayız' dedi. O arada eşim şey yaptı; böyle biraz yürüyor gibi oldu içeri. Sonra eşim 'ne istiyorsunuz siz' dedi. Kadın bir anda dondu, apartmanın merdivenlerine doğru yürüdü. O zaman 'bir tuhaflık var bunda' dedik."

Site sakini kadın, dolandırıcının kendisini inandırdığını, eşi yanına gelmese para vermeyi aklından geçirdiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Öğretmeniz' diye dolandırıcılık yapan 3 kadın suçüstü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER