'Öğretmenler boya-badana, garsonluk yapar hale geldi'

'Öğretmenler boya-badana, garsonluk yapar hale geldi'

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, geçim sıkıntısı yaşayan öğretmenlerin alım gücünün azalmasıyla ek iş yapar duruma geldiğini söyledi.

Şenol, sendika tarafından 21 bin eğitim çalışanı üzerinde anket yapıldığını belirterek, öğretmenlerin kredi kartı ve banka borcunu ödeyemez durumda olduğunu kaydetti. Şenol, ankete katılanların yüzde 59'unun kredi kartı borcunu düzenli olarak ve tamamını ödeyebildiğini, yüzde 41'i ise ödeyemediğini kaydetti. Ankete katılanların yüzde 86,6'sının son bir yıl içinde alım gücünde azalma olduğunu, yüzde 27,3'ünün de ek iş yaptığını söylediğini anlattı. Şenol, ek iş yapanlara hangi işlerde çalıştıklarını sorduklarında, öğretmenlerin 'özel ders, çiftçilik, boya-badana, tamirat işleri, taksicilik, garsonluk, gece bekçiliği, aşçılık ve diğer işler cevabı verdiğini anlattı.

Şenol, ankete göre öğretmenlerin gıda harcamalarının bir önceki yıla göre yüzde 70 arttığını, yüzde 28'sinin ise borçlarını kapatmak için çektiği kredi karşılığında evini ya da ailesinin evini ipotek gösterdiğini dile getirdi. Ankete katılanların yüzde 34'ünün psikolojik sorunlar yaşadığını ifade eden Şenol, bunun nedeni olarak ta ilk sırada ekonomik sorunların gösterildiğini kaydetti.

Ankette devlet okullarında en büyük sorun olarak torpilli yapılan yönetici atamaları ve siyasi yapılanma olarak gösterilirken, katılımcıların yüzde 92'si siyasetçilere güvenmediğini söylediği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Öğretmenler boya-badana, garsonluk yapar hale geldi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER