Okul öncesinde en çok masal ve boyama kitapları tercih ediliyor


Eğitim perakendecisi NT'den yapılan açıklamaya göre okul öncesi dönemde en çok masal ve boyama kitapları tercih ediliyor.

Sesli kitaplara da ilgi giderek artıyor.

Kitap okuma alışkanlığı okul öncesi dönemde ailede başlıyor ve okulda devam ediyor. Geçen sene 20 milyon kitabı okurlarla buluşturan NT'nin Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek, konuyla ilgili şunları kaydediyor:

"Çocuklar doğdukları andan itibaren çevrelerini gözlemlemeye, algılamaya ve öğrenmeye başlıyor. 0-6 yaş arasında çocukların bedensel, zihinsel, sosyal ve dil gelişimleri büyük ölçüde tamamlanırken, kişilik özellikleri de bu dönemde şekilleniyor. Eğitimin ilk basamağını oluşturan ve temel eğitime başlanılan güne kadar geçen dönemi kapsayan 'okul öncesi eğitim' ise, eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasındaki ilk basamak. Aileler öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu okul öncesi döneminde çocuklarının öğrenme sürecine keyif ve eğlence katacak binlerce okul öncesi eğitim kitabını NT'de bulabiliyor. Ailelerin en çok ilgi gösterdiği kitapların başında masal kitapları, boyama kitapları ve sesli kitaplar geliyor."

Okul öncesi çocuklara hitap eden kitaplar ve yararları şöyle:

"Masal kitapları, çocukları hayal dünyasında yolculuğa çıkaran, hayal kurma becerilerini geliştiren ve sebep sonuç ilişkisi kurmalarını sağlayan kitaplardır. Kelime dağarcığını geliştiren ve okuma hevesini de artıran masal kitapları, ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiyi de güçlendirir. Boyama kitapları, çocukların renklerle tanışmasını sağlarken el becerilerinin gelişmesine katkıda bulunur. Diğer yandan çocukların biçim, boyut ve renk kavramlarını algılamasına yardımcı olan boyama kitapları, konsantrasyonu da artırır. Çocuklarınızı boyama kitaplarıyla tanıştırırken dikkat etmeniz gereken konulardan biri; onları renk konusunda sınırlamamak ve üretkenliklerine engel olmamaktır. Sesli kitaplar, çocukların dinledikleri hikâyelerle sesleri birlikte deneyimlemelerini sağlarken, eğitimlerini çok yönlü olarak destekler. Anlatılan hikayeyi şarkılarla, müziklerle ve farklı seslerle destekleyen sesli kitaplar; çocuklarınızın kitaplarla edindiği deneyimi en az iki katına çıkaracak."

Çocuklara yönelik kitaplara NT mağazalarından ve www.nt.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.
CİHAN
<< Önceki Haber Okul öncesinde en çok masal ve boyama kitapları tercih... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER