Okulda bilgisayar kullanımı ders başarısını düşürüyor


Okulda kullanılan bilgisayarların, öğrencilerin kendilerini geliştirmesinde etkili olmadığı ortaya çıktı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) son hazırladığı rapora göre okulda bilgisayarların sık kullanılması öğrencilerin düşük notlar almasına neden oluyor.

OECD'nin araştırmasına göre bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik yapılan büyük yatırımlar; matematik, fen bilimleri ve edebiyat gibi dallarda fark edilir bir gelişme sağlamıyor.

OECD'nin Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, en iyi eğitim modellerinin Doğu Asya'da olduğunu ve bu bölgede sınıftaki teknoloji kullanımının kısıtlı olduğunu dile getirdi. Schleicher, sıklıkla tablet ve bilgisayar kullanan öğrencilerin, haftada sadece 1-2 kez bu araçları kullananlardan daha düşük notlar aldığının tespit edildiğinin de altını çizdi.

ÖĞRENCİLER ÖDEVLERİNİ İNTERNETTEN KOPYALIYOR

Öğrencilerin birbirine benzer ödevleri internet üzerinden kopyalamalarının endişe verici olduğunu da sözlerine ekleyen eğitim direktörü, yüksek teknolojiye erişim arasındaki açığın kapatılması yerine öğrencilerin matematik, edebiyat gibi dallarda geliştireceği bilgi seviyesine odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim Direktörü Schleicher, iletişim araçlarının tamamen kullanılmamasının mümkün olmadığını fakat bu tip araçların etkili olarak kullanılacağı farklı yöntemlerin bulunduğunu belirtti.

Araştırmaya göre, öğrencilerin en fazla internet kullandığı ülkeler arasında Avustralya, Danimarka, Yunanistan, İsveç ve İspanya ilk beşi oluşturuyor. En az kullanan ülkeler arasında ise Polonya, Japonya, Hong Kong, Şanghay ve Güney Kore bulunuyor.ders-basarisini-dusuruyor-1890027.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Okulda bilgisayar kullanımı ders başarısını düşürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER