Okullar kan bağışında yarışıyor

Okullar kan bağışında yarışıyor

Türk Kızılayı, Adana'da 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi'ne merkez Yüreğir ilçesinden başladı. İl genelinde 15 okulda yürütülen, 15 bin öğrenci ve ailesine ulaşmayı hedefleyen projenin ilk etkinliği İsmail Hakkı Polat İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülecek projenin ilk etkinliğine Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, dernek yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilerden oluşan orkestranın seslendirdiği şarkılarla renklenen törende velilere hitaben konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, "Kan dökülen bu dünyada, sizler kan bağışlayarak karşılıksız iyilik yapan değerli insanlarsınız. Birilerinin hayatını kurtarmak veya acısını dindirmek, ruhen yüksek bilince sahip olmaktan geçer. Sizleri, bizlerden sonraki nesillerimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimize, çocuklarımıza doğru model olduğunuz için kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Kan bağışı ile ilgili seminerlerin ardından veli, öğretmen ve mahalle sakinleri kan bağışına yoğun ilgi gösterdi. Kan değerleri, kilosu ve sağlık durumu uygun olanlar kan bağışında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Okullar kan bağışında yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER