Kargo paketindeki sızıntıdan dolayı 51 kişi hastaneye kaldırıldı

Kargo paketindeki sızıntıdan dolayı 51 kişi hastaneye kaldırıldı

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan bir kargo firmasında gelen bir pakette sızıntı yaşandı. Kargoda çalışan ve orada bulunan kişiler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Bölümü'nde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılanların, sağlık durumun iyi olduğu belirtildi.

Olay, sabah saat saatlerinde Sanayi Mahallesi Kuğu Sokak'ta bulunan bir kargo merkezinde meydana geldi. Kargoya Ankara'dan gelen bir pakette sızıntı meydana geldi. Sızıntının çalışanları etkilemesi üzerine olay sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sızıntıdan etkilenenler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Biyolojik Radyolojik Nükleer Bölümü'nde tedavi altına alındı.

Hastanenin acil girişi şeritlerle çevrilerek, acil hastaların girişine de kapatıldı. Hastalar, kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından başka hastanelere yönlendirildi. İlk bilgilerde olayın kimyasal bir sızıntıdan meydana geldiğini ileri sürüldü. Ancak ilerleyen saatlerde, kargoyu alacak firmanın yetkilileri hastaneye geldi ve gazetecilere bilgi verdi.

İsmini belirtmeyen bir yetkili, paketin içerisinde her hangi bir kimyasal madde bulunmadığını belirtti. Yetkili, paketteki maddenin alkolü acılaştırmaya yarayan bir madde olduğunu, insan sağlığını tehdit etmediğini söyledi.

Aynı yetkili, kimyasal madde olduğu ileri sürülerek, panik oluşturulduğunu ve çalışanların hastaneye getirildiğini aktardı.

Hastane getirilen 51 kişinin sağlık durumlarının da iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, hastanedeki karantina devam ediyor.

Acilden hasta girişi yapılmıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kargo paketindeki sızıntıdan dolayı 51 kişi hastaneye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER