Üniversiteli gençler müzikle coştu

Üniversiteli gençler müzikle coştu

Türkiye'nin birçok üniversitesinden müzik gruplarını bir araya getiren Fatih Üniversitesi'ndeki 'Üniversitelerarası Müzik Festivali' devam ediyor. 1 Aralık'ta Mustafa Keser'in açılışını yaptığı festivalde, bugüne kadar 3 farklı üniversiteden müzik grupları sahne performanslarını sergiledi.

Fatih Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) birimleri tarafından üniversite öğrencilerinin birbirlerini daha yakından tanımaları ve etkileşimin artırılması hedefiyle organize edilen Üniversitelerarası Müzik Festivali üniversitenin Büyükçekmece Kampüsünde hız kesmeden devam ediyor. Açılışını THM sanatçısı Erdal Şahin ve yılların usta ismi Mustafa Keser'in yaptığı festivalde bugüne kadar 3 farklı üniversitenin müzik grupları sahne aldı. 1 ay sürmesi planlanan etkinliklerin ilk 10 gününde iki binden fazla üniversiteli bir araya gelerek yakından tanışma fırsatı buldu.

Bu arada festival kapsamında, Fatih Üniversitesi öğrencilerinin Spor Yönetim Ofisi ile birlikte organize ettikleri ayak bilardosu, ayak bowlingi, badminton, dart, satranç, penaltı, tek pota ve bilek güreşi gibi etkinlikler yoğun ilgi gördü.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı M. Coşkun Uslusoy, oyunlar ile üniversite gençlerinin kendi aralarında herhangi bir yarış ya da rekabet olmaksızın, evrensel bir dil olan spor diliyle kolay ve etkili iletişim kurabilmelerini hedeflediklerini ifade etti. Uslusoy, "Arkadaşlarımız yoğun bir fikir jimnastiği yaparak bu oyunları kurguladı. Üniversite öğrencilerine 'gelin, icat çıkarın' dedik ve ayak bilardosu fikri bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Meydanda oynanmaya başladığı ilk günden beri yoğun ilgi gören ayak bilardosu Fatih Üniversitesi yapı teknik atölyesinde imal edildi. Vize sınavları sonrası gerçekleşen sanat, spor ve müzik etkinliklerinin bir arada gerçekleşmesi ise kampüste farklı bir atmosfer oluşmasına sebep oldu. Şimdiye kadar iki binden fazla öğrenci bu etkinliklerle bir araya gelme ve tanışma imkanı bulmuş oldu." dedi.

Etkinliklere katılan Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi Soner Atmaca, festival boyunca her türden etkinliği bir arada yaşamanın kendisine büyük bir keyif verdiğini söyledi. Atmaca, özellikle ayak bilardosu ve ayak bowlingini ilk defa kampüste oynama imkanı bulduklarını belirtti. Atmaca, "Bu organizasyonda müzikle coştuk, sporla enerji depoladık. Sahnelenen tiyatro oyunlarıyla keyifli vakitler geçirdik. Öğrencilik hayatımızda unutulmaz anılarla bu sene mezun olacağım. Müzik festivalinde ve meydan oyunlarında emeği geçen herkese etkinliklere katılan öğrenciler adına teşekkür ediyorum. Fatih Üniversitesi'nde okumak benim için çok keyifli bir ayrıcalık oldu." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteli gençler müzikle coştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER