'Okyanus operasyonu kumpassa, Adana'daki yargıçlar da kumpasçı olmalı değil mi?'


Devleti 350 milyon TL (eski parayla 350 trilyon TL) dolandırmaktan 181 yıl hapis cezasına çarptırılan Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'un şikayeti üzerine açılan sözde 'paralel yapı' davasına Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugün yapılan duruşmasında tutuklu sanık polis memuru Yücel Özaşık, "Okyanus operasyonu, müştekilerin iddia ettiği gibi kumpas ise okyanus operasyonu sanıklarını yargılayan Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi yargıçları da kumpasçı olmalı değil mi? Savcı ve yargıçlar neden bu iddianameye dahil edilmedi?" dedi.

Tutuklu polis memuru Yücel Özaşık, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki sözde 'paralel yapı' davasının ilk duruşmasının 3. oturumunda, kendisinin adının iddianameye, sadece emniyet ve adliye birimleri arasındaki bir yazışmayı, üstelik konusu suç teşkil etmeyen bir yazışmayı yapmış olmaktan dolayı dahil edildiğini söyledi. İddianamenin hiçbir bölümünde hakkında bir iddia, bir şikayet olmadığını belirten Yücel Özaşık, adının müfettiş raporundan alınarak iddianameye eklendiğini söyledi. Yasalara göre müfettiş raporlarının tavsiye niteliğinde olduğunu, suçlamaya yeterli kesinlik ifade eden bir metin olmadığını belirten Özaşık, savunmasının ilerleyen bölümlerinde Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine "2008 yılında yapılan Okyanus operasyonu iddianamede ileri sürüldüğü gibi kumpas ise bu operasyonun savcısı ve yargılamayı yapan Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi yargıçları da bu kumpastan yargılanmalı değil miydi? Savcılar ve yargıçlar nerede?" diye sordu. Emniyetteki soruşturma ve savcılık aşamasındaki kovuşturma esnasında ifadesinin alınmadığını sözlerine ekleyen Yücel Özaşık, 171 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde hapiste tutulduğunu belirterek, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini istedi.

Yücel Özaşık'ın avukatı Mustafa Durna, iddianamede müvekkili hakkında açık ve net bir suçlama ve suç tarihi olmadığını vurguladı. Avukat Durna, müvekkili Özaşık'ın terör örgütü üyeliğinden suçlandığını belirterek, "Emniyet hiyerarşisi içerisinde üstlerinden aldığı emir ve talimatları yerine getirmekten başka bir fiili olmayan Yücel Özaşık, emniyetten başka bir örgüte üye değildir." dedi. Avukat Mustafa Durna, 'Nusret Argun'un avukatları 2009'da Adana'da yapılan yargılamadan sonra 2015'e kadar 6 yıl hiçbir yere başvuruda bulunmazken, geçen yıl nereden ilham veya tüyo aldılarsa birdenbire Okyanus operasyonu kumpas diyerek emniyete, mahkemeye başvurularda bulunmaya başlamışlardır. Okyanus operasyonu ile Adana'da yapılan yargılamayla ilgili başvurular Yargıtay'a yapılması gerekirken anayasaya aykırı bir şekilde Konya Adliyesi'ne yapılmıştır. Nusret Argun'un avukatları, Yargıtay'daki temyiz davasını anayasaya aykırı bir şekilde Konya mahkemelerine gördürmek istemektedir." dedi.

Avukat Mustafa Durna, Konya'da görülmekte olan davanın iddianamesinde 2008 yılında yapılan Okyanus operasyonu savcısı Ayhan Ünal'ın adının hiç geçmediğini hatırlatarak, "Operasyonun adli yetkilisi ve sorumlusu cumhuriyet savcısının adı neden iddianamede geçmiyor?" diye sordu. Avukat Durna, müvekkili Yücel Özaşık'ın tahliyesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Okyanus operasyonu kumpassa, Adana'daki yargıçlar da... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER