Hayranlıkla izleyeceğiniz mini belgesel!

Endonezya'da Türk okullarında okuyan öğrenci, tehlikeli hayvan 'Komodo Ejderi' ile kurduğu dostluğu, sevgi dili Türkçe ile belgesele çevirdi.

Hayranlıkla izleyeceğiniz mini belgesel!

Endonezya'nın Java adasının batısında bulunan, Depok şehrindeki Türk Okulu öğrencilerinden Ari Naldi, dünyada sadece Endonezya'da bulunan 'Komodo Ejderi' hakkında bir belgesel hazırladı.

Dünyanın en büyük kertenkele çeşidi olan komodo ejderini Anadolu insanına tanıtmak için bir çalışma yapan Ari, akıcı Türkçesiyle beğeni topladı. Yaklaşık 3 metre boyunda ve 140 kilo ağırlığındaki komodo ejderinden çekinmeden sunumun yapan Ari, komodo ejderini anlatırken rahat davranışlarıyla dikkat çekti.

Üç yaşındayken annesini kaybeden, işadamı bir babanın oğlu Ari’nin iki abisi, iki de ablası bulunuyor. Dört yıldan beri Türkçe öğrenen Ari Naldi, üniversitede sanat veya mimarlık üzerine eğitim almayı istediğini söyledi.

Basketbol’a ilgi duyan Ari, başarıları nedeniyle basketbolcu Kobe Bryant ve futbolcu Didier Drogba’yı beğeniyor. Türk futbol takımlarından Drogba’nın transfer olduğu Galatasaray’ı tutan Ari, İngiliz futbol takımlarından Chelsea'yi de destekliyor.

Daha önce iki kez Türkiye’ye gelme fırsatı bulan Ari, İstanbul’u çok seviyor ve tekrar gelme imkanı bulursa Konya’yı görmeyi arzu ediyor.

<< Önceki Haber Hayranlıkla izleyeceğiniz mini belgesel! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER