Ombudsmanlar yarın Ankara'da buluşuyor


Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu yarın Ankara'da başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla açılışı yapılacak sempozyum, 16-17 Eylül olmak üzere iki gün sürecek. Aralarında İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Yunanistan, Letonya, Slovenya, Fas, Hırvatistan, Ukrayna, İrlanda ve İran ombudsmanlarının da bulunduğu 40'a yakın ülkenin ombudsmanları, insan hakları savunucuları, yargı mensupları, akademisyenler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, uluslararası kuruluşların temsilcileri etkinlikte hazır bulunacak.

3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda engelli hakları ile ayrımcılıkla mücadele konuları ele alınacak. 'Ombudsman ve Kadın Hakları', 'Ombudsman ve Engelli Hakları', 'Ombudsman ve Ayrımcılıkla Mücadele', konularının yanı sıra dünyadaki ombudsmanlık kurumlarının karar alma süreçlerinde izlediği yollarla ilgili çeşitli örnekler tartışılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Ombudsmanlar yarın Ankara'da buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER