Onlarca bürokrat, asker, polis, öğretmen ve memura gözaltı!

Hizmet Hareketi'ne yönelik Türkiye genelinde cadı avı devam ediyor. Son KHK ile meslekten ihraç edilen öğretmenler, askerler ve polislere yönelik operasyonlar yapıldı. Edirne, İzmir, Ankara, Kastamonu, Zonguldak, Eskişehir, Sivas, Kahramanmaraş, Bingöl ve Mardin’de çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SHABER3.COM

İZMİR’DE 11 ASKERE GÖZALTI 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen cadı avı kapsamında muvazzaf 11 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İzmir, Ankara, Kastamonu, Zonguldak, Eskişehir, Sivas, Kahramanmaraş, Bingöl ve Mardin'de gözaltına alındı. 

EDİRNE’DE KOMİSER YARDIMCISI GÖZALTINDA

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, görevden ihraç edilen komiser yardımcısı M.D, polis memuru İ.Y, avukat H.B.K, B.Ş, Edirne Devlet Hastanesinin müdürü Ö.T ve hastanenin eski müdürü V.Ş'yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan şahıslar Edirne Adliyesine sevk edildi.

YOZGAT’TA VALİ YARDIMCILARI

Yozgat'ta Vali Yardımcıları E.E. ve D.E’nin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

ADIYAMAN’DA MÜDÜRLE BİRLİKTE 11 GÖZALTI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman merkezli Edirne, Kahramanmaraş ve Konya'da 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında DHMİ İl Müdürü H.Ç, Gençlik ve Spor İl Müdürü A.B, Tut Mal Müdürü O.K., Edirne Milli Eğitim Şube Müdürü G.D. ile öğretmen A.G'nin de bulunduğu şahıslar ev ve iş yerlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. 

ERZİNCAN'DA 25 GÖZALTI KARARI 

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce meslekten ihraç edilen 21 polis, 3 özel güvenlik görevlisi ile bir öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

BURSA’DA DERNEKLERE BASKIN

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen cadı avı kapsamında KHK ile kapatılan Bursa Köyleri Kalkındırma Derneği'nin 9 yöneticisi ve üyesi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Ş.U, A.H.C, E.D, N.D, M.K, S.B. ve H.E. gözaltına alındı. 

KONYA MERKEZLİ 10 İLDE OPERASYON

Konya merkezli soruşturmada 39 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

SİVAS’TA İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Sivas merkezli 6 ilde düzenlenen cadı avı operasyonlarında 40 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen 7 kişiden 2'si ise tutuklandı, 5'i serbest kaldı.

UŞAK’TA 43 KİŞİ ADLİYEDE

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca eğitimcilere yönelik operasyonda dershane ve okullarda çalışan 15'i kadın 43 kişi adliyeye sevk edildi. 
<< Önceki Haber Onlarca bürokrat, asker, polis, öğretmen ve memura gözaltı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER