Operasyonlar 15 gün önce bitti ama sokağa çıkma yasağı devam ediyor


Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık itibariyle başlatılan operasyonlar 11 Şubat'ta son buldu. Operasyonların ardından 15 gün geçmesine rağmen ilçede sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini terk edip çevre köy ve ilçelere yerleşen çoğu vatandaş geri dönerken, bugün açılan marketlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şırnak Cizre'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı 75. güne girdi. İlçede başlatılan terör operasyonları 11 Şubat'ta son bulmasına rağmen sokağa çıkma yasağı henüz kaldırılmadı. Hendek ve barikatların bulunduğu Sur, Nur, Cudi ve Yafes mahalleleri temizlenirken operasyonlardan geriye harabeye dönmüş evler kaldı.

İlçenin merkezi mahalleleri bugün adeta yasağı yaşamadı. Marketlerin açılması ile sebze ve meyvelerin ilçeye sokulması vatandaşların marketlere akın etmesine neden oldu. Kasalarda yoğun kuyruklar oluşurken, sebze ve meyveler kısa sürede tükendi.

İLÇEDEN ÇIKARILAN 101 CENAZE HENÜZ TEŞHİS EDİLMEDİ

Öte yandan, son 2 haftada Cudi ve Sur mahallelerinden alınıp hastaneye kaldırılan cenaze sayısı 178'e ulaştı. Bu cenazelerden 65'i toprağa verilirken, 101 cenazenin ise hala hastanelerde teşhis edilmediği için bekletildiği öğrenildi. Bu cenazelerden 41'inin ise yapılan DNA sonucu teşhis edildiği bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Operasyonlar 15 gün önce bitti ama sokağa çıkma yasağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER