Ordu'da kar kalınlığı 2 metre

Ordu'da iki gündür etkili olan yoğun kar yağışında, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi geçti.

Ordu'da kar kalınlığı 2 metre

Ordu'da iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi 725 mahallenin tamamında 400 personel ve 318 iş makinesiyle karla mücadele çalışması sürdürüyor. Karla mücadele ekiplerinin bir haftada 350 hasta ve 108 cenazeye müdahalede bulunduğu belirtildi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yüksek ilçelerde kar kalınlığının 2 metreyi aştığını, tipi nedeniyle çalışmaların zaman zaman güçlükle sürdürüldüğünü belirterek, "Gölköy, Aybastı, Kabataş, İkizce, Çaybaşı, Ulubey, Kabadüz, Korgan, Kumru, Mesudiye, Gürgentepe ve Akkuş ilçelerinin genelinde fırtına ve tipi nedeniyle açılan yollar tekrar kapanıyor. Bu yollarda ekiplerimiz kar mücadelesini aralıksız sürdürüyor ve hazır vaziyette bekliyorlar. Aciliyet gerektiren vakalara anında müdahale ediliyor" dedi.

Kar yağışı nedeniyle bazı mahallelerde elektrik, telefon ve su şebekelerinde arızalar oluştu. Bazı vatandaşlar da kardan adam yaparak karın keyfini çıkarmaya çalıştı. Perşembe İlçesi'ne bağlı Deliktaş mahallesinde vatandaşlar 5.5 metrelik kardan adam yaptı. Dev kardan adamı görenler ise önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

<< Önceki Haber Ordu'da kar kalınlığı 2 metre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER