Orhan Miroğlu: Neden bu ülkede hendeklerle kuşatılmış ilçeler var?


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kayıt işlemlerini tamamladı. Meclis'e tekerlekli sandalyedeki oğlu Zerdeşt, kızı Hiva ve eşi Canan Miroğlu ile birlikte gelen Miroğlu, Mardin sucuğu dağıttı.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarla ilgili konuşan Miroğlu, su, ekmek ve buna benzer ihtiyaçların Cizre'deki sokağa çıkma yasağında da gündeme geldiğini hatırlattı. "Bence daha vahimi olan, neden bu ilçeler böyle bir işgal altında; neden hendeklerle kuşatılmış ilçeler var bu ülkede?" diye soran Miroğlu, asıl bunun konuşulması gerektiğini söyledi. Halkı cezalandırmayı hükümetin yapmadığını savunan Miroğlu, Mardin milletvekili olduğunu ve sadece Nusaybin ilçesinin bir mahallesinde 240'a yakın hendek bulunduğunu ve bu hendeklerin büyük bir bölümünün bombalarla doldurulduğunu ifade etti. Sivillerin normal yaşamlarını sürdürebilmesi için güvenlik güçlerinin azami gayret sarfettiklerini, çok hassas davrandığını belirten Miroğlu, bunun takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Sivillere zarar gelmemesi ama bir biçimde bu ilçelerin işgalden kurtarılması; bugün bence Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri." diyen Miroğlu, buranın Suriye mi başka yer mi diye tartışmak yerine neden bu ilçelerin böyle bir muamele ile karşı karşıya kaldıklarının sorgulanması gerektiğini söyledi.

HDP'den gelen açıklamaların çok vahim olduğunu belirten AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Silvan'da bir direniş olmadığını ifade ederek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Miroğlu, yeni anayasanın siyasi problemlerle birlikte tartışılacağını, iyi, sağlıklı bir tartışma ortamının olacağını düşündüğünü kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Orhan Miroğlu: Neden bu ülkede hendeklerle kuşatılmış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER