'Ortalık kan gölüne dönmüşken, hangi anayasayı yapabilirsiniz?'


HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Ortalık kan gölüne dönmüşken, siz 3 gündür bir ilçede insanlar insanlar öldü mü kaldı mı ya da Türkiye'nin hiçbir yerinde gösteri yapılmasına izin verilmez haklarınız ihlal ediliyorken hangi anayasayı yapabilirsiniz?" diye sordu.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cinsiyet ayrımcılığına tepki gösteren ve örnekler veren Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşanan tartışmayı değerlendirdi.

"Siyasetin farklı yansımaları bunlar. Her zaman samimi olmak gerekir." diyen Kerestecioğlu, "İnsanları şeffaf bilgilere erişme, nerede ne olduğunu anlama hakkı vardır. Bir zamanlar beraber aynı yollarda yürüdüler o şarkıları söyleyerek. Şu anda bir çelişki var mı, yok mu nedir? Çelişki varsa haklı olarak eleştiriler varsa bunları geçmişte AKP'de yer almış herkesin ciddiyetle çıkıp kamuoyu karşısında söylemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile ilgili bir soru üzerine ise Kerestecioğlu, şunları kaydetti: "Yollar temizlenerek yapılır. Anayasa halkın katılımıyla yapılır. Demokratik anayasa insanların özgürce düşüncelerini ifade ettiği ortamda yapılır. Ortalık kan gölüne dönmüşken, siz 3 gündür bir ilçede insanlar insanlar öldü mü kaldı mı ya da Türkiye'nin hiçbir yerinde gösteri yapılmasına izin verilmez haklarınız ihlal ediliyorken hangi anayasayı yapabilirsiniz? Hepimiz bir anayasa yapmak istiyoruz. O yollar çakıl taşlarından şu anda iri taşlar var onlardan temizlenince yapılır. Biz HDP olarak bunun için her zaman varız. Daha önce eş genel başkanımız tarafından başkanlık sisteminin diktatöryel bir sistem olduğu ifade edildi. Burada yapılmak istenen Meclis'in ve demokratik işleyişin çok da işlevci olmadığının dayatılması. Buna razı değiliz. Demokratik sistemin ve özgür düşüncelerimizin işlemesini ifade edeceğiz." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER