Osmanlı'da 'Terme'nin Tarihi' sempozyumu gerçekleştirildi


Samsun'un Terme ilçesinin geçmişine ışık tutmak için Osmanlı arşivlerini inceleyen Termeli tarihçiler, buldukları eser ve belgeleri düzenlenen sergi ve sempozyumla vatandaşlarla buluşturdu.

Samsun'un Terme ilçesinde 'Osmanlı'da Terme' sempozyumu gerçekleştirildi. Terme Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen sergi ve sempozyumda Osmanlı döneminde tarihe geçen kayıtlarda Terme de ticaret ve sergiyi (pazar) anlatan eserler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Terme Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, "Yapılan bu çalışma ile Terme ticareti ve Terme'nin geçmişine ışık tutacak çalışmalara bir başlangıç oluşturacağını temenni ediyoruz. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından açılan Osmanlı arşivlerinde Terme'nin tarihine ışık yutan belge ve yazışmalar bugün bizlerin huzuruna çıkmış durumda. Bu belgeleri toplayan, hazırlayan ve bize sunarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sempozyuma katılan Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Şaban Baba, "Bu tarihi eserler kurumumuz tarafından Terme Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla hazırlandı. 'Belgelerle Osmanlı Döneminde Terme' isimli eserle bu belge ve devlet yazışmalarını sizlerin huzuruna sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Beşirli ve Yrd. Doç. Dr. Nevzat Sağlam da Terme hakkında bilgi vererek Terme'nin geçmişine ışık tutmaya çalıştılar.

Sergide 1.500'lü yıllara ait belgeler de yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Osmanlı'da 'Terme'nin Tarihi' sempozyumu gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER