"Oy kullanmak anavatana seslerinizi duyurmak için en iyi fırsattır"



Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız oy kullanmanın anavatana ses duyurmak için en iyi fırsat olduğunu söyledi.

21-25 Ekim tarihleri arasında Hollanda'da 3 bölgede kurulacak 1 Kasım 2015 seçimleri konusuna değinen her türlü hazırlığın tamamlandığını belirten Başkonsolos Sadin Ayyıldız; Rotterdam Başkonsolosluğu'na bağlı vatandaşların Ahoy gösteri ve kültür merkezine kurulan 40, Amsterdam RAİ'de kurulacak 18 sandıkta oylarını kullanacaklarını söyledi.

Deventer Başkonsolosluğuna kayıtlı Türk vatandaşların ise kendi bölgelerinde oylarını vereceklerini belirtti.

Vatandaşların mümkün mertebe oy kullanma işlemini yoğunluk olmaması açısından son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulunan başkonsolos, "Bu vesileyle vatandaşları oy kullanmaya, seslerini anavatanlarına duyurma fırsatından en geniş şekilde yararlanmaya davet etmek istiyorum." dedi.

1 Ekim 2015 tarihinde Rotterdam Başkonsolosu olarak göreve başlayan Başkonsolos Sadin Ayyıldız Taşkent Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği ve Moskova Büyükelçiliği'nde çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu olarak hizmet eden Ayyıldız, İngilizce ve Rusça biliyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Oy kullanmak anavatana seslerinizi duyurmak için en iyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER