Özgecan için yürüdüler


İSTANBUL (CİHAN)- Mersin'de Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etmek amacıyla Dolmabahçe'den Beşiktaş meydanına yürüyüş düzenlendi. Özgecan'ın resmini taşıyan eylemcilerle birlikte yürüyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Meclis'i, eğitimi, güvenlik kuvvetleri şiddete batmış bir ülkenin geldiği noktadır bu." dedi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşe, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve çok sayıda kişi katıldı. Dolmabahçe Sarayı önünde toplanan grup, Özgecan'ın fotoğraflarını taşıdı. Pankart açan ve slogan atan grup, cadde boyunca yürüyerek Beşiktaş Meydanı'nda tekrar toplandı. Burada konuşma yapan Ümit Kocasakal, "Özgecan'ı rahmetle, sevgiyle anıyoruz. Acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz. Nur içinde yatsın! Bu vahşi cinayet bir sonuçtur. Asıl bakmamız gereken genelde herkese özelde kadına yönelik şiddeti barındıran bataklıktır. Asıl bakmamız gereken tüm bu saldırıları doğuran zihinsel iklimdir. Meclis'i, eğitimi, güvenlik kuvvetleri şiddete batmış bir ülkenin geldiği noktadır bu." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, "Biz şikayetçi olduğumuz isyan ettiğimiz o temel yanlışlara insanlık değerlerine yönelik artan mütecaviz tutumlara karşı aynı tecavüzkar tutumla hukuk dışı bize yakışmayan tutumlarla cevap vermemeliyiz. Buna yüksek bir hassasiyet göstermeliyiz. Bizim değerlerimize evrensel değerlere Cumhuriyet'in değerlerine yönelik tecavüzkar tutumlara aynı dille karşılık vermemeliyiz. Bunu yaparsak düşürülmek istendiğimiz tuzağa düşmüş oluruz." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Özgecan için yürüdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER