Özgür Bugün davası 5 Mayıs'a ertelendi


İpek Medya grubuna kayyım atanmasının ardından kurulan Özgür Bugün gazetesi hakkında marka hakkına tecavüz iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmaBakırköy 1. Fikri ve Sinai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 5 Mayıs'a ertelenirken mahkeme, marka ihlali yapılıp yapılmadığı hakkında bilirkişi raporu istedi.

Kayyım atanan Koza İpek A.Ş.'nin şikayeti üzerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan kararla 11 Kasım 2015 tarihinde Feza Gazetecilik A.Ş.'ye baskın düzenleyen polis, şirkete ait matbaada Özgür Bugün gazetesinin basıldığını tespit etmişti. Özgür Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, Feza Gazetecilik A.Ş. Baskıdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Güner ve Feza Gazetecilik A.Ş. Baskı Direktörü Sedat Kızıltunç hakkında 'marka hakkına tecavüz' suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Açılan davanın ilk duruşmasına Mehmet Yılmaz ve Nevzat Güner katılmazken, Sedat Kızıltunç ise duruşmada hazır bulundu. Savunmasında Özgür Bugün gazetesinin basımının yasalara uygun olarak yapıldığını söyleyen Kızıltunç, "Gazetenin 2 nüshası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosuna İstanbul Valiliğine teslim edilmiştir. Marka ihlaline dair bir uyarı ve talep gelmemiştir. Matbaa olarak, marka olarak yasal sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Duruşmaya katılmayan Mehmet Yımaz'ın avukatı, Yılmaz'ın gazete çıkarmak için tamamen kanuna uygun olarak hareket ettiğini belirtti. Olayın marka ihlali oluşturmadığını söyleyen avukat, "Özgür Bugün gazetesi kamuoyuna farklı bir gazete olarak açıklanmıştır. Müvekkilim iyi niyetinin göstergesi olarak el koymadan sonra gazetenin basımını durdurmuştur. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme, Mehmet Yılmaz ve Nevzat Güner'in bir sonraki duruşmaya getirilmesine karar verirken, marka ihlali yapılıp yapılmadığı hakkında bilirkişi raporu istedi. Duruşma 5 Mayıs 2016'ya ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Özgür Bugün davası 5 Mayıs'a ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER