Pak Eğitim İş Samsun şubesi başkanlığına Aydın Kurt seçildi


Pak Eğitim İşçileri Sendikası (Pak Eğitim İş) Samsun Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu çevre il ve ilçelerden gelen delegelerin katılımıyla sendika binasında yapıldı. Samsun şube başkanlığına Aydın Kurt seçildi.

Tek listenin çıktığı kongrede şube kurucu başkanı Aydın Kurt, yeniden başkan seçildi. Samsun'da önemli bir boşluğu doldurduklarını vurgulayan Kurt, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada eğitim çalışanlarına yönelik yapılan hukuksuzlukları ve eğitim kurumlarına yapılan baskınları eleştirdi. Türkiye'de başta terör olmak üzere bir takım sorunların kalıcı olarak sadece eğitimle çözülebileceğini Kurt, "Eğitim çalışanlarının özellikle de dershane öğretmenlerinin çok ciddi mağduriyetler yaşamaları bizleri derinden üzüyor. Eğitim adına sağlam adımların devlet tarafından atılması bir kenara, mevcut eğitim kurumlarına siyasi baskıların uygulandığına, bunların sindirilmeye çalışıldığına hep beraber şahit olmaktayız. Bizler sendika olarak bundan sonra mağdur olan tüm eğitim emekçilerinin yanında olacağız. Meslektaşlarımızın sorunlarını tespit edip çözüm yolları arayacağız. Bu kapsamda tüm emekçileri sendikamız çatısı altında birlik olmaya davet ediyoruz." dedi.

Özel eğitim kurumları çalışan eğitimcileri kapsayan tek sendikanın Pak Eğitim İş olduğunu belirten Pak Eğitim İş Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran da "Kurulduğumuz dönemde 13 sendika içerisinde biz 13. sıradaydık. Bugün ise 3. sıraya çıktık. 25 bin sayıyı geçen üyemiz var. Bizim üzerimizdeki sendikaların 40-50 bin üyesi var. Bu sendikalar 1950'lili yıllarda kurulan sendikalar. Biz ise 1,5 yıllık bir sendika olarak 25 bini yakaladık. Dershanelerin kapatılması konusunda Anayasa Mahkemesi'nde yaptığımız savunmada dershane öğretmenlerinden gelen mağduriyet mektuplarını üyelerin karşısında okuduk. Orada tarihi bir savunma yaparak mahkemeden dershaneler lehine karar çıkmasında çok önemli bir rol üstlendik. Bundan sonraki süreçte tüm şubelerimizle beraber hiçbir ayrım yapmadan tüm dershane öğretmenlerinin haklarını her platformda savunacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde delegelerin tamamının oyunu alan Aydın Kurt, Pak Eğitim İş Samsun şubesine başkan seçildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Pak Eğitim İş Samsun şubesi başkanlığına Aydın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER