Pak Tekstil İş, Uşak'taki algı operasyonu tutuklanmasına tepki gösterdi


Pak Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Selim Demiralp, son yıllarda zaten zor bir süreçten geçen Türkiye ekonomisinin, siyasi iktidar güdümlü operasyonlardan da ciddi zararlar gördüğünü belirterek, son olarak Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, OSB Başkan Yardımcısı Mehmet Sesli ve İşadamı Barış Altınordu'nun bölgede gerçekleştirilen algı operasyonu kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi.

'UŞAK'TA TEKSTİL SEKTÖRÜ, BİR DARBE DE SİYASİ BASKIDAN YEDİ'

Yatırımlarıyla binlerce insana ekmek kapısı açan üç işadamının hukuksuz şekilde tutuklanmasının, hem Uşak'ın kalkınmasına hem de Türkiye ekonomisine yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olduğuna işaret eden Selim Demiralp, yazılı açıklamasında, "Ülkenin üst üste seçime sürüklenmesi ve çevremizdeki savaşlar yüzünden zaten can çekişmekte olan tekstil sektörü, Uşak'ta bir darbe de siyasi baskılardan yemiştir. Adı geçen üç iş adamı, toplum nezdinde saygınlığı olan, hukuksuz hiçbir icraatları olmadığı için de gözaltı kararı üzerine kendileri teslim olan insanlardır." dedi.

'ANTİDEMOKRATİK BASKILARIN SON BULARAK İŞADAMLARININ TİCARİ HAYATLARINA DEVAM ETMELERİNİ UMUYORUZ'

Demiralp, hukuksuz tutuklama kararıyla, Uşak ekonomisine katkıda bulunan işadamlarının cezalandırıldığını, buralarda çalışan işçiler ve ailelerinin ise işlerini, aşlarını kaybetme tehlikesine atıldıklarını belirterek, şunlar söyledi: "Bu nedenle, Pak Tekstil İşçileri Sendikası olarak, yapılan hukuksuzluğu kınıyor, bölge ekonomisinin daha fazla yara almaması için yapılan yanlıştan biran evvel dönülmesini istiyoruz. Bu antidemokratik baskıların son bularak işadamlarının serbest bırakılmasını ve ticari hayatlarına devam etmelerini umuyoruz. Bir yargılama devam edecekse de bu tutuksuz olarak devam etmelidir.
Bu vesile ile algı operasyonlarına hedef olan üç işadamımızın işyerlerinde örgütlü bulunan diğer sendikaların da üyelerine ve işyerlerine sahip çıktıklarını görmek istiyoruz. Kıymetli işadamlarımıza ve işyerlerinde çalışan emekçi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Pak Tekstil İş, Uşak'taki algı operasyonu tutuklanmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER