Pakistan'da özelleştirme protestosu: 2 ölü, 10'dan fazla yaralı


Pakistan'ın Karaçi şehrinde devlete ait havayolu (PIA) şirketinin özelleştirilme kararını protesto eden çalışanlara güvenlik güçleri, silah, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu, 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 10'dan fazla kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Pakistan'da hükümetin aldığı özelleştirme kararının tamamen kaldırılması için Karaçi'deki havaalanına girip bütün uçuşları durdurmak isteyen içlerinde kabin görevlilerinin de bulunduğu PIA çalışanlarına, polis sert müdahalede bulundu. Çıkan arbedede basın mensuplarının da yaralandığı bildirildi.

Uluslararası Cinnah Havaalanı'na girmek isteyen protestoculara polis ve jandarmanın silah ile müdahale ettiği iddia edilirken, güvenlik güçleri silah kullanmadıklarını savundu.

Hastane yetkilileri ise mermi yarasından dolayı tedavi altında olan 4 kişiden 2'sinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hastanedeki diğer yaralıların durumlarının da kritik olduğunu açıklandı. PIA şirketine ait bütün iç ve dış hat uçuşları iptal edildiği Pakistan'da, protestolar devam ediyor.

Öte yandan, yaşanan ölümler nedeniyle protestoların İslamabad, Lahore, Peşaver, Ketta gibi büyük şehirlerdeki havaalanlarına da sıçradığı iddia ediliyor.

Pakistan'da hükümet geçen hafta iflasın eşiğine gelen devlete ait havayolu şirketini özelleştirme kararı almıştı. Özelleştirmeye karşı çıkan şirket çalışanları karar iptal edilene kadar çalışmayacaklarını duyurdu. Hükümet kararın uygulamaya geçmesini 6 ay sonraya ertelediğini açıklasa da şirket çalışanları kararın tamamen yürürlükten kaldırılmasına kadar bütün uçuşları durdurma tehdidinde bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'da özelleştirme protestosu: 2 ölü, 10'dan fazla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER