Pakistan Hint ajanını konuşturduğu videoyu yayınladı


Pakistan'da ordu sözcüsü Asım Bajva ve Enformasyon Bakanı Pervez Raşid, düzenledikleri basın toplantısında geçtiğimiz hafta Pakistan'ın Beloçistan eyaletinde yakalanan ve Hindistan istihbaratına çalıştığı belirtilen ajan Kulbuhşan Yadav ile ilgili videoyu yayınladı.

Bir dönem Hindistan Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan Yadav'ın geçtiğimiz hafta Beloçistan eyaletinde ülkede terör faaliyetlerinde bulunma, mezhepsel karışıklık çıkarma ve ayrılıkçı örgütlere finans sağlama suçundan yakalandığı duyurulmuştu.

Asım Bajva istihbarat tarafından sorgulanan Yadav'ın, "Hindistan İstihbarat (RAW) Başkanı, Hindistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı tarafından doğrudan yönlendirildiğini" söyledi.

Yadav'ın hedefinin Pakistan-Çin ekonomik koridoru projesini baltalamak olduğunun belirten Bajva, Hindistan'ın Pakistan'ı istikrarsızlaştırmak için aktivilerde bulunduğuna dair daha net bir delililin olamayacağını aktardı.

Yayınlanan videoda Yadav, 2003 yılında İran'da ticarete başladığını ve Pakistan'da ticaretin kalbi olan Karaçi şehrine girerek 2 yıl boyunca RAW için faliyetlerde bulunduğunu itiraf ediyor.

Öte yandan 2013 yılında Raw tarafından Beloçistan eyaletinde yeniden görevlendildiğini belirten Yadav'ın, yakalandığında İran vizesine sahip olduğu bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan Hint ajanını konuşturduğu videoyu yayınladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER