Pamukova'da ÇED toplantısında gerginlik yaşandı

Pamukova'da ÇED toplantısında gerginlik yaşandı

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde katı atık ayrıştırma ve biogaz tesisinin kapasite artırımıyla ilgili düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında gerginlik yaşandı. Vatandaşlar tesisten duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Karapınar Mahallesi'ndeki kahvehanede gerçekleşen toplantıya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile tesisin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Şirket yetkilileri vatandaşlara bilgilendirme yaptı. Vatandaşlar da şikayetlerini dile getirdi. Toplantıda zaman zaman gerginlik çıktı.

Tesisten büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden bir mahalle sakini, "Artık evimize misafir davet edemiyoruz. Sıcak havalarda evlerde kapılar, camlar kapalı. Neden? İçeri koku girmesin. Benim 2 aylık çocuğum var. Ben çekiyorum bu kokuyu." şeklinde konuştu.

Şaziye Çapkın ise fabrikayı istemediklerini belirterek, "Bir seneden beri ilaç kullanıyorum. Evimi satıp gitmem mi lazım? Benim çoluk cocuklarım dağıldı. İstemiyorum o fabrikayı burada." diyerek tepkisini dile getirdi.

Tesisin İş Geliştirme ve Kamu İşleri Yöneticisi Tolga Eren, toplantının amacının sıkıntıları dinleyip çözüm üretilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Yer konusunda firmanın bir tercih hakkı olmadığını anlatan Eren, şunları kaydetti: "Bu tesis 29 yıllığına ihalesi yapılmış bir tesis. Beş yılı geçti. 20 yılı aşkın bir süre daha burada. Koku konusunda gerekli tedbirler alınacak. Şikayetleri dinledik."

Jandarmanın önlem aldığı toplantının sonunda vatandaşlar fabrikanın yerinin değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Pamukova'da ÇED toplantısında gerginlik yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER