Paralel paranoya genç komiserin hayatını söndürdü

Yalan ifade vermesi için baskı yapıldığı iddia edilen komiser Selman Fatih Ferhatlar'ın bu yüzden canına kıydığı ortaya çıktı. Genç komiserin vefat etmeden önce Facebook sayfasında bıraktığı not emniyetteki mobbingi gözler önüne serdi.

Paralel paranoya genç komiserin hayatını söndürdü

Kilis Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Selman Fatih Ferhatlar 13 Mart Pazar günü beylik tabancasıyla intihar etmişti.

Ferhatlar'ın intihar etmeden hemen önce İstanbul TEM ve İstihbarat Şube tarafından nefret soruşturması kapsamında baskı ile ifadesinin alınması istendiği ancak genç polisin bunu kabul etmeyerek intihar ettiği iddia edildi.

Genç komiserin buradan çıktıktan sonra arkadaşlarına Emniyet Amiri C.C.A. ve Başkomiser M.S'in kendisine daha önce çalıştığı meslektaşları ve ev arkadaşları aleyhinde yalan ifade vermesi için baskı yaptığını, ifade vermemesi halinde meslekte bir daha gün yüzü göremeyeceğini söylediğini ilettiği öne sürüldü.



İNTİHAR NOTU DOĞRULUYOR

Komiser Yardımcısının ölmeden önce bıraktığı nottaki ifadelerde arkadaşlarının söylediklerini doğrular nitelikte. Ferhatlar son paylaşımında “Ben anlatamadım kendimi. Adam sattığı için o adamla konuşmadım ben. Ben hayatta kimseyi satmama üzerine kurulu olan ben” diyerek kimse aleyhinde yalan ifade vermediğini belirtiyor.

Son mesajında 17 Aralık sonrasında emniyette yapılan sürgünler ve baskılar neticesinde birçok haksızlığa uğradığını anlatan komiser yardımcısı, maruz kaldığı haksızlıkları yaşatanlara da “Tetiği ben çektim ama beni siz öldürdünüz” mesajı gönderdi. Ferhatlar, Facebook'taki paylaşımlarında sık sık cemaatçi olmadığını kanıtlamaya çalıştığını ve cadı avına maruz kaldığını dile getirdi.



“BİR DAHA KANDIRILDIM DEME”

Emniyette Yazıcı-Okuyucu kadrolaşması olduğunu yazan Ferhatlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hizmet hareketi için kullandığı ‘Kandırıldım' ifadelerine atıfta bulunarak “Ey Erdoğan kandırıldım dememen için uyarıyorum emniyette yazıcı okuyucu kadrolaşması var. Bir daha kandırılma diye söylüyorum” şeklinde not yazmış.


Polis Akademisi'nden 2011 yılında mezun olan Ferhatlar en son Kilis'e gönderildi. Komiser rütbesi almak için girdiği sınavda başarılı olmasına rağmen mülakat komisyonu tarafından elendi.


ÖZGÜR DÜŞÜNCE-BÜLENT CEYHAN



<< Önceki Haber Paralel paranoya genç komiserin hayatını söndürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER