Polis yelekli 3 kişi işadamını kaçırmaya çalıştı

İstanbul’da geçen çarşamba yaşanan olayda polis yelekli 3 kişi, işadamı Hanifi Tekin’i kaçırmak istedi. Şahıslar, kendilerine direnen Tekin’e ateş açtı. Yaralanan işadamı hastaneye kaldırıldı

Polis yelekli 3 kişi işadamını kaçırmaya çalıştı

AzerTürk Holding yönetim kurulu başkanı Hanifi Tekin, 16 Mart Çarbamba günü polis yelekli kişiler tarafından kelepçelenerek kaçırılmak istendi. 

Megafonla durdurdular

Geçen çarşamba akşamı polis yelekli 3 kişi, üzerinde siren lambası da bulunan ve genellikle polislerin ekip aracı olarak kullandığı model bir araçla işadamı Tekin’i İstanbul Ataşehir’deki holding merkezinden itibaren takip etmeye başladı. 

Hacı Şerif Mahallesi’ndeki Turgut Özal Bulvarı’nda Tekin’in kullandığı araca arkadan yaklaşan şahıslar, megafonla işadamının aracı sağa çekmesini istedi. İşadamını arabadan indiren şahıslar, ‘Organize Şube’den geliyoruz’ diyerek önce üzerini aradılar, sonra da ellerini arkadan kelepçeleyerek kendi araçlarına bindirmek istediler. 

Durumdan şüphelenen Tekin, şahıslara direnmeye başladı. İki kişi Tekin’i sokmaya çalışırken, Tekin ‘Beni kaçırıyorlar, polise haber verin’ diye yardım istedi. Direnmeye devam eden işadamı elindeki kelepçeden kurtuldu ve şahısların elinden kaçmaya çalıştı. 

Bu sırada Tekin’e yaklaşan polis yelekli şahıslardan biri ateş etmeye başladı. Sıkılan kurşunlardan 3’ü Tekin’in bacaklarına isabet etti. Tekin hastaneye kaldırıldı.

‘Yardım istedim,dikkate alınmadı’

Olayla ilgili savcılık soruşturması devam ediyor. Tekin ise başına gelenleri şöyle anlattı: ‘Megafonla ‘sağa çek’ diye seslendiler. Ben de durdum. Polis yelekli iki kişi aşağı indi. Ehliyet ruhsat sordular. Sonra ‘Silah var mı?’ dediler. ‘Yok’ dedim. Üstümü aradılar. Ellerimi arkadan kelepçelediler. ‘Organize’den geliyoruz, seni Vatan emniyete götüreceğiz’ dediler. En yakın karakola gitmek istediğimi söyledim. Kabul etmediler, arabaya götürdüler. Bağırmaya başladım. Ancak kimse dikkate almadı. Arabaya sokmaya çalıştılar. Direksiyonda üçüncü bir şahıs daha vardı. Boğuşmaya başladık. Kelepçeden kurtuldum. Kaçmaya başladım. Ateş ettiler.’

MİLLİYET
<< Önceki Haber Polis yelekli 3 kişi işadamını kaçırmaya çalıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER