Paris saldırılarının zanlısı Abdeslam Fransa'da yargılanmak istiyor


Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan kanlı terör saldırılarının faillerinden Salah Abdeslam'ın Fransa'da yargılanmak istediği belirtildi. 18 Mart'ta Belçika'da yakalanan Abdeslam'ın avukatı Sven Mary, müvekkilinin bir an önce Fransa'ya iade edilmek istediğini söyledi.

Mary, daha önce Fransa'ya iade edilmeye karşı çıkan Abdeslam'ın bu kararını değiştirdiği ve en kısa süre içinde Fransa'ya iade edilmek istediğini aktardı. Avukat, "Fransa'da konuşmak istediğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Avukat, müvekkilinin kararını değiştirdiğini hakime bildireceğini ve en kısa sürede Fransa'ya iadesinin gerçekleşeceğini umduğunu söyledi.

Bu arada Brüksel'deki terör saldırıları öncesi Abdeslam'ın Fransa'ya iadesine kesin gözüyle bakılırken, 22 Mart'daki saldırılar sonrası Belçika'nın tutumunun değişebileceği kaydediliyor. Salah Abdeslam'ın doğrudan ya da dolaylı olarak Brüksel saldırılarıyla bağının olabileceği belirtilirken, Belçika yargısının Abdeslam'ın iadesiyle ilgili tutumunu yeniden gözden geçireceği bildiriliyor. Salah Abdeslam, 7 Nisan'da Brüksel'de ilk kez hakim karşısına çıkacak.

ABDESLAM'IN BRÜKSEL SALDIRILARINDAN HABERİ YOKMUŞ

Öte yandan Abdeslam'ın Belçika'nın başkenti Brüksel'de salı günü gerçekleştirilen terör saldırılarından haberdar olmadığı iddia edildi. Paris'te 13 Kasım'da meydana gelen terör saldırılarının yaşayan tek sanığı Abdeslam'ın avukatı, müvekkilinin Brüksel'de Zaventem Havaalanı ve Maelbeek metro istasyonunda gerçekleştirilen terör saldırılarından habersiz olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Paris saldırılarının zanlısı Abdeslam Fransa'da yargılanmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER