Parsak: Türk devletini hedef alan açıklamaların hiçbirini doğru bulmuyoruz


MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP olarak bu tarz saldırıya varan açıklamaları aynı zamanda Türk devletine saldırı olarak değerlendirdiklerini belirten Parsak, "AKP hükümetinin Putin'le olan farklı yaklaşımları ve yanlışları olmakla birlikte sadece Putin değil dünyanın neresinden gelirse gelsin Türk devletini hedef alan açıklamaların hiçbirini doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

"Türklük nerede görülürse orada zulme uğramakta ve sindirilmeye çalışılmaktadır." diyen Parsak, "Önceki yıllarda Rusya'da, Kafkasya'da şimdi ise Çin-Uygur Sincan Özerk Bölgesi'nde, Irak-Musul, Kerkük ve Telafer'de, Suriye-Bayır'da sadece Türk oldukları için zulüm gören kardeşlerimiz ne yazık ki Yunanistan'da da aynı akıbetle karşı karşıya kalmak üzeredir." diye konuştu.

Batı Trakya Türk toplumuna liderlik yapan Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Kurucu Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet'in içinde hayatını kaybettiği arabanın çalınmış olmasını, MHP olarak üzüntüyle karşıladıklarını anlatan Parsak, şöyle konuştu: "1947 yılında Gümülcine'de doğan, daha sonra Ankara Üniversitesi ve Selanik Üniversitesi Tıp Fakülteleri'nde eğitim alarak Batı Trakya Türklük mücadelesine önderlik eden Merhum Dr. Sadık Ahmet, 24 Temmuz 1995'de, Lozan Anlaşmasının 72. yıldönümünde şüpheli bir trafik kazası ile hayatını kaybetmişti. O gün o olayı aydınlatamayan, şüpheleri gideremeyen ve olayın kaza değil güçlü bir mesaj olduğu fikrini sabit bırakan Yunan Devleti'nin, bugün Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin güçlenmesinden rahatsız olduğu ve yeni bir mesaj kaygısı güttüğü fikri önemli bir şüphe olarak kendini gösteriyor."

Dr. Sadık Ahmet'in arabasının vefatından 20 yıl sonra, kurucusu olduğu parti binasından, üstelik bir vinç kullanılarak çalındığını anlatan Parsak, "Hayattayken tüm devlet imkanlarıyla ezilmeye çalışılan düşünce ve mücadelesinin yeniden güçlenmesinden ne derece korkulduğunun açık bir göstergesidir." dedi.

Bir gazetecinin, "İsrail ile Türkiye'nin anlaştığı yönündeki haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Parsak, "Dün parlamentoda bu konu tartışıldı. Bununla ilgili HDP Grup Başkanvekili'nin bu konuda bir anlaşma imzalandığı yönünde beyanı oldu. Yapıldığı iddia edilen anlaşmanın beş maddesi sıralandı. Hükümeti temsilen parlamentoda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsrail menşeli haber ajanslarına itibar edilmemesi gerektiğini, bu konuda Türk devletini temsil eden hükümetten bir resmi açıklama beklenmesini ifade etti. Anadolu Ajansı'ndan henüz bir anlaşma yapılmadığı bilgisi en son paylaşıldı. MHP olarak devletimizi merkezine alan bir yaklaşımla öncelikle devletimizin yaklaşımını devletimizi bugün itibariyle yöneten AKP hükümetinin resmi açıklamasını bekleriz. İddiaya göre bu konudaki bir anlaşmanın parlamentodan geçilecek bir yasa ile hayata geçirileceği de ifade ediliyor. Bununla ilgili doyurucu bir resmi açıklama olmadığı için MHP milletvekili olarak buna ilişkin ciddi bir açıklama yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

Başka bir gazetecinin, "Daha önce açıklanan 3 şarttan geri dönüş mü var?" sorusuna Parsak, "AKP hükümetinin özellikle dış politikadaki yanlışları eleştirmek başka bir şey devletimizi bağlayacak şekilde bunun bir uluslararası bir anlaşmaya dönüşmesi başka bir şey. AKP hükümetinin yanlışlarını değerlendirir ve eleştiririz. Fakat bu noktada henüz bir girişim olmadan uluslararası anlaşmaların kimler tarafından yapılacağı nasıl bir kabulden geçeceği anayasanın 90. Maddesinde düzenlenmekte. Basında çıkan haberler üzerinden bunları değerlendirmeyi MHP olarak doğru bulmayız. Bununla ilgili gerçekten hayata geçebilecek bir yaklaşım söz konusu olduğunda bunu da partimizin yetkili kurullarında değerlendiririz." cevabını verdi.

"Putin'in Türkiye'ye karşı 'hakarete varan' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Parsak şöyle konuştu: "MHP olarak bu tarz saldırıyı varan açıklamaları aynı zamanda Türk devletine saldırı olarak değerlendiririz. AKP hükümetinin Putinle olan farklı yaklaşımları ve yanlışları olmakla birlikte sadece putin değil dünyanın neresinden gelirse gelsin Türk devletini hedef alan açıklamaların hiçbirini doğru bulmuyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Parsak: Türk devletini hedef alan açıklamaların hiçbirini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER