Pekşen: Trabzon'un Akyazı'ya yapılan stadı ciddi ihmallere rağmen inşa ediliyor


CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı Akyazı Stadı'nın ciddi ihmaller ile inşa edilmeye devam edildiğini savundu.

Pekşen, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı'nın dün Akyazı'daki dolgu alanıyla ilgili yaptığı 'su baskını ve su yolu' uyarısı üzerine bir açıklama yaptı. Türkiye'de denize dolgu alanına yapılan ilk stat olan Akyazı stadının sorunlarını daha önceden TBMM gündemine taşıdığını hatırlatan Pekşen, "Bugün sorunların çok önemli olduğu iyice ortaya çıktı. Stadyum ciddi ihmaller ile inşa edilmeye devam edilmektedir." dedi.

Akyazı'ya yapılan stadın dolgu alanının teknik ve fenni standartlara uygun yapılmadığı, dolgu alanının kullanılmaya başlandıktan sonra çökme olasılığının olduğu, özellikle müsabakaların oynanacağı zemin bölgesinde ciddi sorunların olduğunu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelttiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdığına değinen Pekşen, şöyle konuştu:

"Bu konuya daha önceden dikkat çekmek istedik; konunun önemini ve oluşacak ciddi sorunları vurguladık; Başbakan Davutoğlu'na bu konuda soru önergesi verdik. Şimdi uzmanlar 'dolgu alanı üzerine inşa edilen stadyumla kara arasında mutlaka bir su yolu yapılması gerektiğini' vurguluyorlar ama stadyum inşasına başlanırken, konunun uzmanlarına danışılmadı, yapılan uyarılar dikkate alınmadı.

Fore kazıkların yeterli sayı ve derinlikte çakılıp çakılmadıkları; tribün bölgelerinde kullanılan yüksek kazıklama yönteminin zeminde tercih edilmemesinin ve bu sayede oluşturulacak bir beton alan üzerine zeminin oturtulmamasının önemli bir problem olup olmadığı, stadın çökme ölçümlerinin yapılıp yapılmadığı, oturumun güvenli olup olmadığı, bölgede yaşanacak olası bir depremde stadyumun nasıl bir risk yaratacağı, altyapıda gerekli önlemlerin alınmaması yüzünden zeminde batmaların oluşup oluşmadığına yönelik hala cevaplanması gereken çok önemli sorular vardır.

Bölge çok yoğun ve şiddetli yağış alan bir bölgedir. Bu tür dolgu alanlarına yapılan inşaatlarda ileri düzey çalışmalar yapılmalıdır, konunun bütün uzmanlarının görüşleri alınmalıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber Pekşen: Trabzon'un Akyazı'ya yapılan stadı ciddi ihmallere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER