PEN Uluslararası Başkan Yardımcısı: Halk 1 Kasım'da Erdoğan'a "dur" demeli

PEN Uluslararası Başkan Yardımcısı: Halk 1 Kasım'da Erdoğan'a

Türkiye'de basına yönelik operasyonlara, dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. PEN Uluslararası Başkan Yardımcısı Norveçli Eugene Schoulgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün gücü elinde bulundurduğunu söyledi. Schoulgin, Cumhurbaşkanı'nın bütün gücü elinde toplamaya devam etmesi durumunda, Türkiye'de hiçbir şeyin yolunda gitmeyeceğini dile getirdi.

Erdoğan ve hükümetinin, demokrasi ve ülke yönetimi konusunda herhangi bir ilmi donanıma sahip olmadığını savunan Schoulgin, "Erdoğan'ın baskı rejimi giderek sınırlarını zorluyor. Türkiye'de halk artık buna, 'dur' demeli.1 Kasım bunun için bir şans." ifadelerini kullandı.

Uluslararası yazarlar birliği olan PEN, 5 Ekim 1921'de İngiliz yazar Catherine Amy Dawson Scott ile John Galsworthy'nin öncülüğünde kuruldu. Merkezi Londra'da olan PEN, düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün sağlanması, yazarların haklarının dünya ölçüsünde korunması için çaba göstermektedir. 102 ülkenin üye olduğu ve 144 merkezi olan Uluslararası PEN Kulüpleri Federasyonu, aynı zamanda UNESCO'nun insan hakları danışmanlığını da yapıyor. PEN, Türkiye'deki antidemokratik uygulamalar karşısında sık sık açıklamalarıyla gündeme gelmektedir.
CİHAN
<< Önceki Haber PEN Uluslararası Başkan Yardımcısı: Halk 1 Kasım'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER