Pentagon'dan Türkiye açıklaması

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının ardından NATO'nun F-35 programından çıkarılmasından kaynaklanan anlaşmazlıklar devam ediyor. ABD ile Türkiye sorunun anlaşmazlıkların çözümü için görüşmelere başlamıştı.

SHABER3.COM

ABD heyetinin Ankara ziyaretinin ardından gelecek hafta Türkiye'den bir heyet ABD'ye gidecek. Ancak Pentagon'dan bir yetkilinin bugün AFP'ye yaptığı açıklamada Türkiye'nin S-400 sisteminin yanında F-35 ve F-16 barındıramayacağı tekrarlandı.

AFP'ye konuşan adı belirtilmeyen bir ABD'li yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze sistemi satın alma kararının, F-35'lerin iptalinde olduğu gibi olası F-16 siparişlerinde de sorun olabileceğini söyledi.

ABD'li yetkililere göre, S-400'ün varlığı, NATO'nun "birincil düşmanı" olan Rusların, uçaklardaki önemli ve gizli bilgileri toplamasına neden olabilir.

Pentagon'un Satın Almadan Sorumlu Savunma Müsteşarı Ellen Lord, "Türkiye, F-35'i yaptığı, onardığı ve barındırdığı yerin yakınına bir Rus istihbarat toplama platformu yerleştiremez" dedi.
<< Önceki Haber Pentagon'dan Türkiye açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER