Peskov: IŞİD'e ciddi darbe vurulmadan Suriye'de çözüm zor


Kremlin basın sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Hava Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlarının süresinin terörizm ve aşırıcılık ile mücadeleye bağlı olduğunu bildirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Peskov, "Rusya'nın operasyonları, Suriye Ordusu'nun saldırı süresine göre hesaplandı. Ülkedeki siyasi çözüm ise, teröristlere ciddi bir darbe vurulmadan zor görünüyor.." şeklinde konuştu. Kremlin sözcüsü, "Başka bir alternatifin olmadığı ve Suriye'deki krizden ancak siyasi çözümle çıkılabileceği konusunda görüş birliği var" dedi.

Kürtlerin müzakerelerde yer alıp almayacağının sorulması üzerine Peskov, ilgili olan tüm tarafların müzakerelerde yer aldığını, bu tarafların da sadece çözüm arayışına katkı yapabilecek devletler olduğunu söyledi.

Beşşar Esed'in talebi üzerine Rusya Hava Kuvvetleri 30 Eylül'den bu yana IŞİD'e hava operasyonları düzenliyor. Rus jetleri şu ana kadar binin üzerinde hava saldırış gerçekleştirdi. Ayrıca Rusya Donanması'na ait gemilerden Hazar Denizi'nden IŞİD mevzilerine 26 füze fırlatıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Peskov: IŞİD'e ciddi darbe vurulmadan Suriye'de çözüm zor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER