Polis teşkilatı yerle bir ediliyor!

AKP'nin kendisine tam biat edecek bir polis teşkilatı kurmak istediğini belirten muhalefete göre ülke, muhaberat devleti haline gelecek

Polis teşkilatı yerle bir ediliyor!

8 yıllık zorlu bir eğitimin ardından rütbe takarak mezun olan komiser yardımcılarının yerini, 8 aylık bir eğitimin ardından mezun olan komiser yardımcıları alacak. AKP, polis teşkilatını yönetecek amirleri üniversite mezunları arasından mülakatla seçecek.

TBMM’de 67 maddesi kabul edildikten sonra, daha hızlı bir şekilde çıkarmak için komisyona geri çekilen sıkıyönetim paketi yasalaştığında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapanacak.

BİAT EDECEK BİR TEŞKİLAT

Burada okuyan bin 700 öğrenciden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine gönderilerek işsizler ordusuna katılacak. Polis amiri ihtiyacı ise Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde verilecek bir dönemlik eğitimle karşılanacak.

TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AKP’nin 8 ayda nasıl AK polis teşkilatı kuracağını anlattı. Mehmet Erdoğan, yüksek puanlarla akademiye giren Türkiye’nin seçkin öğrencilerinin yerini, AKP’nin kendisine tam biat edecek üniversite mezunları arasından mülakatla seçeceği kişilerin alacağını vurguladı. Erdoğan, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

SADECE 8 AYLIK EĞİTİM... 

Erdoğan, polis amirlerinin terfiinde uygulamada olmayan sözlü sınav şartının getirilmesi ve 5 yıl bir rütbede terfi ettirilmeyen amirlerin emekliye sevk edilecek olmasını da hatırlattı. İktidarın kendisine tam biat etmeyen ve istemediği bütün emniyet amirlerini emekliye sevk edeceğini belirtti. Onların yerlerine ise 8 aylık bir eğitimin ardından atayacakları kişilerin getirileceğini belirten Erdoğan, buradaki amacın Türkiye’yi bir muhaberat devleti haline getirmek olduğunu söyledi.

Millet
<< Önceki Haber Polis teşkilatı yerle bir ediliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER