Polisler suçlamayı kabul etmedi

Antalya'da yaşanan talihsiz karakol hadisesinde polislerden ilginç açıklamalar geldi.

Polisler suçlamayı kabul etmedi

Antalya'da 5 Ocak günü adliye nezarethanesindeki kamera görüntülerinde, elleri kelepçelenip yere yatırılan 28 yaşındaki Halil Kara'nın üzerinde zıpladığı iddia edilen polis memurları, Kara'nın kendisine zarar vermemesi için ayaklarına bastıklarını ileri sürdü.

Antalya'da kafeterya işleten Halil Kara, 5 Ocak günü Antalya Adliyesi'nde mesai saatinin sonlarına doğru çay ocağındaki bir mahkumla tartışınca Polis müdahalesiyle karşılaştı. Kendisine müdahale eden polislere küfür ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Kara, adliye karakolunda dövüldüğünü öne sürdü. Suçlanan polis memurları da Halil Kara'dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Kara hakkında 'Devlet malına zarar vermek, hakaret, tehdit ve görevli memura mukavemet' gibi suçlardan Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Müşteki polis memurları, Halil Kara'nın karakolda işkence yapıldığını iddia etmek için kendi kendine zarar vermeye çalıştığını, parmağını ısırdığını, kafasını ise yerlere vurduğunu ileri sürdü. Kara ise Hristiyan olduğunu söylediği için darp edildiğini iddia etti.

'KENDİSİNİ YARALAMAYA ÇALIŞIYORDU'

Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Halil Kara'nın yargılandığı davayla Kara'ya şiddet uyguladığı iddia edilen kamera görüntülerindeki 2 polis memurunun dosyası birleştirildi. Birleştirme kararından sonra davanın üçüncü duruşmasında Halil Kara'ya şiddet uyguladığı iddia edilen polis memurları Kemal Y. ile Muammer K. sanık olarak ifade verdi. Kemal Y., ifadesinde şunları söyledi:

"Adliyenin zemin katındaki polis noktasının nezarethane kısmında bir şahıs bağırıyordu. Nezarethane demirlerine tekme atıyordu. Kendi kendisini yaralamaya çalışıyordu. Sürekli küfür ediyordu. Nezarethanedeki arkadaşlar ise sakinleştirmeye çalışıyordu. Çöp tenekesi ve değişik malzemeler yerlere saçılmış durumdaydı. Ben kendisinin yaralanmasına engel olmak için ayaklarına basmak suretiyle engellemeye çalıştım. Fakat ayaklarıyla beni itekledi. Tekme sallamaya başladı. Ayağımla tekme darbesini azaltmaya çalıştım. Görevimi yaparak sanığa engel olmaya çalıştım. Suçlamaları kabul etmiyorum."


Diğer sanık polis memuru Muammer K. ise ifadesinde şunları söyledi:

"Nezarethanede bir şahıs küfür edip, hakaret ediyordu. Özellikle nezarethane demirine vuruyordu. 3- 4 tekme de bana geldi. Kendisine zarar vermemesi için şahsın ayaklarının üzerine ayaklarımla bastırdım. Fakat beni ayaklarıyla ittirdi. Şahsın kendisine zarar vermesini engellemek için müdahale ediyordum. Şahıs kafasını da yere vurmaya çalışıyordu. Kafasını tutan arkadaşımız da buna engel olmaya çalışıyordu. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Duruşmaya gelmeyen Halil Kara'nın ise 29 Mayıs günü yurtdışına çıkış yaptığı öne sürüldü.

DHA
<< Önceki Haber Polisler suçlamayı kabul etmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER