4 partiden İsrail'e kınama

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alan 4 parti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ortak metin yayınlayarak İsrail'i kınadı.

4 partiden İsrail'e kınama

Uluslararası hukuk ve insan hakları hukukunun ağır ihlalini oluşturan ve katliama dönüşen saldırıların şiddetle kınandığı metinde "İsrail'i bu saldırıları derhal durdurmaya ve Gazze halkını yıkıma mahkum eden uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı. Meclis'teki 4 partinin üzerinde anlaştığı ortak metin şöyle;

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak İsrail'in Gazze'de Filistin halkına karşı bütün uyarılara rağmen artarak süren saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İsrail'i uluslararası hukuk, insancıl hukuk ve insan hakları hukukunun ağır ihlalini oluşturan ve katliama dönüşen bu saldırıları derhal durdurmaya ve Gazze halkını yıkıma mahkum eden uygulamalarına son vermeye davet ediyoruz.

Karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında tutulan Gazze'de can kaybı ve yaralı sayısının yükselmesini derin üzüntüyle ve kaygıyla karşılıyor, kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmelerini ise tüm insanlığı yaralayan, kabul edilemez ve affedilemez bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bölgedeki şiddet dalgasını besleyerek İsrail-Filistin barışını da her defasında daha uzaklara itmiştir. Bu gerçeğin taraflarca görülmesi ve kabullenilmesi savaşa değil barışa giden yolun açılmasına yardımcı olacaktır.

TBMM öncelikle BM Güvenlik Konseyi'nin duruma derhal el koymasını ve kalıcı bir ateşkes ilanını sağlayacak girişimlerde bulunmasını güçlü bir şekilde talep etmektedir. Filistin halkının acılarının sarılması, yıkılan ve yok edilen altyapı ve benzeri ihtiyaçların karşılanması için alicenap halkımızın üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz. Uluslararası toplumun da bu doğrultuda hareket etmesini bekliyoruz.

TBMM olarak acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün koşullarda kendilerini desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz.

<< Önceki Haber 4 partiden İsrail'e kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER