AK Parti vazgeçecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Bütün siyasi partiler uzlaşılması gereken konularda uzlaşsınlar, biz başkanlık sistemini yok sayarız" dedi

AK Parti vazgeçecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun temmuz başına kadar çalışmasına karar verildiğini, ama muhalefetin zamana oynayarak, bu işin olmaması yönünde büyük bir çaba sarf ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile muhalefet sözcülerinin dile getirdiği "AK Parti başkanlık sistemini önümüze koydu, bundan dolayı yeni anayasa yapılamıyor" mazeretinin doğru olmadığını belirten Çelik, şunları ifade etti:

"Diğer bütün siyasi partiler uzlaşılması gereken bütün konularda uzlaşsınlar, biz başkanlık sistemini yok sayarız. Şu anda 134 madde olması düşünülüyor, bunun 96 maddesi başkanlık sistemiyle ilgili değil. Siz bu 96 maddeyi şekillendirdiniz de geriye başkanlık sistemi mi kaldı? Biz, Türkiye'nin bir daha koalisyonlara dönmemesi için, biz parlamentonun icra organı üzerinde gerçek anlamda bir denetim mekanizması olması için, Türkiye'de uzun vadede istikrarın devamı adına başkanlık sisteminin Türkiye için uygun olacağını düşünüyoruz."

AA

<< Önceki Haber AK Parti vazgeçecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER