AK Parti ve CHP'nin İzmir'deki oy oranı

Başbakan Erdoğan son anket sonuçlarını açıkladı.

AK Parti ve CHP'nin İzmir'deki oy oranı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözüm süreci ve yerel seçim çalışmaları kapsamında bölgeler halinde milletvekilleriyle görüşme turunu Ege ile sürdürdü. Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıya Ege bölgesi illerinin yanı sıra, Eskişehir, Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin milletvekilleri de katıldı. 

Vatan'da yer alan habere göre Erdoğan toplantıda bölge illerine ilişkin seçim anketlerinin sonuçlarını da paylaştı. Anket sonuçlarının İzmir’de CHP’nin oy oranını % 43, AK Parti’nin oy oranını ise % 37 olarak gösterdiği öğrenildi. Erdoğan’ın İzmir’de CHP ile oy makasının kapatılmasını istedi ve “Bu seçimle alalım” talimatı verdi. Afyon’da AK Parti’nin % 63 olan oy oranının % 67’ye çıktığı, Aydın’da % 35,5’luk oranın % 36’ya yükseldiği belirtilirken, Aydın Belediye Başkanı CHP’li Çercioğlu’nun oy oranının ise % 60’larda olduğu öğrenildi. Çerçioğlu‘nun oy yüzdesi nedeniyle Aydın temsilcilerine sitem eden Erdoğan’ın eleştiri oklarından Eskişehir ve Karabük temsilcileri de nasibini aldı.

Erdoğan toplantıda en sert eleştiriyi Kütahya Belediye Başkanı’na yaptı. Partinin Kütahya’da oy oranının yüzde 63 olduğunu belirten Erdoğan, Başkan Mustafa İça’ya “Sen eşini alıp kaç evi ziyaret ettin?” diye sordu. İça “Ben eşimle ev ziyaretleri yapıyorum” diyerek kendini savunmaya çalışırken, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’den yakındı. “Vali beni ayağına çağırıyor” sözleri üzerine Erdoğan’ın tepkisi daha da sertleşti. Erdoğan’ın Başkan’a, “Siz mefta mısınız? Ayrıca ben valiyi tanırım öyle bir insan değildir” dediği, İça’nın ise “O zaman ben istifa edeyim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
<< Önceki Haber AK Parti ve CHP'nin İzmir'deki oy oranı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER