AKP'den engel taktiği mi?

TBMM bünyesinde soruşturma komisyonu kurulması kararının ardından 20 gün geçti ancak üye belirleme işlemi tamamlanamadığı için komisyon çalışmalarına başlayamadı..

AKP'den engel taktiği mi?

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına adları karışan dört eski bakan hakkında TBMM bünyesinde soruşturma komisyonu kurulması kararının ardından 20 gün geçti ancak üye belirleme işlemi tamamlanamadığı için komisyon çalışmalarına başlayamadı. CHP, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten komisyonun bir an önce çalışmalarına başlamasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis soruşturması komisyonunun bir an önce çalışmaya başlaması için Çiçek’i göreve çağırdı. Anayasa’ya göre, temmuz ayında TBMM Genel Kurulu ile birlikte komisyonların da tatile gireceğini, bu gecikmenin komisyon çalışmalarının kesintiye uğratmasına neden olacağını kaydeden Altay, “Cumhurbaşkanı seçimlerine ayarlı, TBMM iradesini sakatlayan bir anlayışa zemin oluşturacak işlemlere müsaade edilmemelidir” dedi.

AKP, İSİM BİLDİRMEDİ
Eski bakanlar hakkında Meclis Soruşturması açılması 5 Mayıs’ta kabul edildi. TBMM Başkanlığı bir hafta sonra mecliste temsil edilen dört siyasi partiden komisyona verecekleri üye adaylarının isimlerini istedi. 12 Mayıs’ta gelen yazıya karşılık, CHP 12 üye adayının ismini 15 Mayıs’ta bildirdi. MHP ve HDP de adaylarını iletti. Ancak AKP isim bildirmediği için komisyon oluşumu tamamlanamadı ve TBMM’de bulunan dosyalar açılamadı.

DHA

<< Önceki Haber AKP'den engel taktiği mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER