Başbakan Rize'den dünyaya mesaj verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Meydanı'nda, toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Rize'den dünyaya mesaj verdi!

Suriye'de yaşanan katliamlara karşı tepkisiz kalmakla suçladığı BM Güvenlik Konseyi'ne seslenen Başbakan Erdoğan, "Ey BM Güvenlik Konseyi sen neden kuruldun? Dünya barışı sana emanet değil mi?" diye sordu. Başbakan, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var. Elimizde belgeleri mevcut" açıklamasına tepki gösteren ABD yönetimini de eleştirdi. Erdoğan, "Ben Amerika'ya söylemedim, İsrail'e ifade ettim, onlara ne oluyor? NATO'da birlikte olan iki ülkede, bir ortağın diğer ortağa yaklaşımı yakışık almadı" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları:

"ESAD'IN SON ÇIRPINIŞLARI"

2 yıldır Suriye’de insanlık dışı bir katliam sergileniyor. 100 binden fazla masum insan hayatını kaybetti. 2 milyondan fazla Suriyeli toprağını, evini, barkını bırakıp komşulara hicret etti. Sadece Türkiye’de 500 binden fazla Suriyeli var. Suriye’de insanlık dramı yaşanırken bu kez Mısır’da darbe yapıldı. Ardından millete karşı katliam sergilenmeye başlandı. Evvelsi sabah o yavruların cansız bedenlerini gördük değil mi? Orada kan ve kurşun izi yoktu. Çünkü o yavrular maalesef kimyasal silahlarla şehit edilmişlerdi. Bu, Beşar Esad'ın artık son çırpınışlarıdır. Muntakim olan Allah bunun hesabını ondan soracaktır.

"TÜRKİYE YALNIZLAŞMADI"

Bize birileri diyor ki; Türkiye yalnızlaştı. Hayır yalnızlaşmadı. Bizim yanımızda önce Hak, sonra halk var. Biz bununla yürüyoruz. Bugüne kadar biz böyle geldik. Biz medyayla, sermayeyle gelmedik. Uzun ince bir yolda Hak ile ve halk ile yürüdük. Bundan sonra da böyle yürüyeceğiz.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Türkiye Suriye, Mısır, Somali, Afganistan ile neden bu kadar ilgileniyor diyenler var. NATO kapsamında görev verildiğinde niye gittin diyen var mı? Yok. Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi... Sana sesleniyorum. Sen neden kuruldun? Sen barışın güvencesi değil misin? Şu anda 5 tane ülke, hele hele 2 tane ülke dünyanın kaderini belirliyor. Ama şunu unutmayın, dünya 5'ten büyüktür. Dünya hallkları bunun da hesabını soracaktır.

Kilometrelerce uzaktan gelerek bu coğrafyanın hem kanını, hem de petrolünü içenlere tek kelime söz söyleyemeyenler Türkiye'ye söz söylemeye yelteniyorlar. Bunun içinde Türkiye’deki cahiller de var.
Darbeye darbe diyecek kadar cesareti olmayanlar, Türkiye’ye saldırarak vicdanlarını rahatlamaya çalışıyorlar.
Esma kızımız sniper silahıyla şehit edilirken konuşmayanlar, utanmadan burada konuşuyorlar. Türkiye birilerinin hafsalasına sığmayacak kadar büyük bir ülkedir.

"BEYAZ SARAY'IN AÇIKLAMASI YAKIŞIK ALMADI"

Biz demokrasiyi sandık olarak öğrendik. Son zamanlarda bir şey daha öğrendik... 3 Şubat 2011'de İsrail'de bir panelde, moderatör soruyor, eğer Mısır'da Müslüman Kardeşler kazanırsa ne derseniz diyor. İktidarda kalamazlar diyor. Filsitin'de kalamadılar, Cezayir'de kalamadılar, demokrasi sadece sandık değildir diyor. Demokrasi sadece sandık değildir diyenlerin kim olduğunu öğrendiniz mi? Ben söyleyince Beyaz Saray'dan cevap geliyor. Üzüldüm. Ben Amerika'ya söylemedim, İsrail'e ifade ettim, onlara ne oluyor? NATO'da birlikte olan iki ülkede, bir ortağın diğer ortağa yaklaşımı yakışık almadı.
<< Önceki Haber Başbakan Rize'den dünyaya mesaj verdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER