Bu kez de Başbakan Erdoğan yalanladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki hareketliliğin rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yapıldığı 17 Aralık tarihine bağlanamayacağını söyledi.

Bu kez de Başbakan Erdoğan yalanladı!

Brüksel’e hareketinden önce havalimanında basın toplantısı yapan Erdoğan, döviz fiyatlarındaki artışla ilgili “17 Aralık’a bağlanırsa bu yanlış olur. ABD’de FED’in yaptığı girişimler var. Ülkemizde bu durumu süreklilik arz edecek bir olay olarak görmüyorum.” dedi. Daha önce de Merkez Bankası verileri ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi dövizle ilgili iddiaları yalanlamıştı.

Başbakan Erdoğan, Brüksel’e gitmeden önce yaptığı açıklamada, şu anda Türkiye’den para çıkışının sıkıntı verecek konumda olmadığını belirterek, “Bizim bu seyahatimiz, bizim atacağımız başka adımlar var. Bu adımlarla birlikte yine normale dönecektir.” dedi. Başbakan Erdoğan, Brüksel’deki görüşmelerde Türkiye AB ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını algı operasyonu olarak niteleyen Erdoğan, “Bu algı Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere etki altına almaya çalıştığını görüyoruz.” diye konuştu.

SAVCI BENDEN İZİNSİZ, TIR’A MÜDAHALE EDEMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’in silah kaçakçılığı yaptığı yönündeki eleştirisinin hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. MİT’in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur. Gerek bu savcıyla ilgili gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kastediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır.”

ŞİKE KARARINI ANLAMLI BULUYORUM

Yargıtay’ın şike kararını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise Erdoğan, “Zamanlaması itibarıyla anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? Seçimin arifesinde niçin böyle bir karar açıklanır? Bütün bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil.” şeklinde cevap verdi. Başbakan, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan HSYK yasa teklifinin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Bu kez de Başbakan Erdoğan yalanladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER