Seçmen listeleri için son 48 saat

10 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listeleri için son gün perşembe.

Seçmen listeleri için son 48 saat

10 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listeleri 23 Ocak’ta askıdan kaldırılacak. Oy kullanacak vatandaşların perşembe günü mesai bitimine kadar bu listeleri kontrol etmesi gerekiyor.

Seç­men bil­gi­le­ri­nin yer al­dı­ğı se­çim lis­te­le­ri 2 gün son­ra muh­tar­lık­lar­dan kal­dı­rı­la­cak. 30 Mar­t’­ta oy kul­la­na­cak olan va­tan­daş­la­rın bil­gi­le­ri­ni kon­trol et­me­le­ri ve han­gi san­dık­ta oy kul­la­na­cak­la­rı­nı öğ­ren­me­le­ri için ası­lan lis­te­le­rin sü­re­si 48 sa­at son­ra do­lu­yor.

Ma­hal­li İda­re Se­çim­le­ri­’ne sa­yı­lı gün­ler kal­dı. Yük­sek Se­çim Ku­ru­lu (YSK) ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen ku­ral­lar ve ya­sak­lar iş­le­me­ye baş­la­dı. 30 Mar­t’­ta ya­pı­la­cak se­çim için ha­zır­la­nan seç­men lis­te­le­ri 10 Oca­k’­ta muh­tar­lık­la­ra asıl­dı. Seç­men lis­te­le­ri ku­ral ola­rak 2 haf­ta bo­yun­ca muh­tar­lık­lar­da ası­lı ka­lı­yor. Bu sü­re 23 Oca­k’­ta do­lu­yor.

KÜ­TÜK YOK­SA OY YOK

Seç­men lis­te­le­ri, seç­men­le­rin ait ol­duk­la­rı ma­hal­le ve­ya köy­ler­de, muh­tar­lar ta­ra­fın­dan muh­tar­lık­la­ra ve­ya hal­kın ko­lay­lık­la gö­rüp oku­ya­bi­le­ce­ği yer­le­re ası­lı­yor. Bu lis­te­ler­de kim­le­rin oy kul­la­nıp kim­le­rin kul­la­na­ma­ya­ca­ğı ya­ni “Seç­men Kü­tük­le­ri­” lis­te­le­ni­yor. Seç­men kü­tü­ğün­de, “Ad, so­ya­dı, ba­ba adı, ana adı do­ğum yı­lı, doğ­du­ğu il­çe adı, otur­du­ğu yer ad­re­si” bu­lu­nu­yor. Bu bil­gi­ler­de yan­lış­lık ol­ma­sı du­ru­mun­da seç­men­le­rin, bu­lun­duk­la­rı İl­çe Se­çim Ku­ru­lu Baş­kan­lı­ğı­’na baş­vur­ma­sı ge­re­ki­yor.  

SAN­DIK BÖL­GE­Sİ LİS­TE­Sİ

Bugün gazetesinin haberine göre, oy kul­lan­ma hak­kı bu­lu­nan seç­men­le­rin, oy kul­la­na­cak­la­rı san­dık nu­ma­ra­sı­nı öğ­ren­me­le­ri­ni sağ­la­yan san­dık lis­te­si de muh­tar­lık­la­ra ası­lı­yor. Seç­men kü­tü­ğü­ne ya­zı­lı seç­men­le­rin, so­ya­dı al­fa­be­si­ne gö­re ha­zır­la­nan lis­te­ler­den oy kul­la­na­ca­ğı san­dık nu­ma­ra­sı kon­trol edi­le­bi­lir. Her seç­me­nin sa­de­ce ka­yıt­lı ol­du­ğu san­dık nu­ma­ra­sın­da oy kul­la­na­bi­le­ce­ği ya­sal bir ku­ral. San­dık seç­men lis­te­sin­de adı bu­lun­ma­yan­lar oy kul­la­na­mı­yor. 

<< Önceki Haber Seçmen listeleri için son 48 saat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER