CHP'den AK Parti'ye tek şartlı 'Evet'

CHP'den, 48 madde için tutuklu milletvekilleri şartını koştu.

CHP'den AK Parti'ye tek şartlı 'Evet'

  • CHP, yeni anayasada 48 maddenin geçirilmesi için tutuklu vekilleri şartını koştu.
  • Yerel seçimlerde "MHP-CHP ittifakı" iddialarına "Söz konusu değil." dedi. Sonra "Ama..." diye ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, katıldığı bir TV programında, Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği 48 maddeyle ilgili soruya cevap verdi. 

Siyasette kapı açıklığının her zaman olması gereken bir süreç olduğuna dikkat çeken Koç, demokrasiyi tarif eden en temel kurallardan bir tanesinin uzlaşma arayışı, diyalog olduğunu vurguladı. 

Türkiye'de siyasetin bütün bu kapıları şu ana kadar kapattığı için içinden çıkılmaz olan bir takım tablolarla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Koç, "Şimdi 48 maddenin bir kısmı Anayasanın giriş bölümünde, bir kısmı kişisel hak ve özgürlükler bölümünde, bir kısmı yasama, yürütme, yargı bölümünde. Yasama ve yürütme başkanlık teklifi AKP tarafından masaya getirildikten sonra biliyorsunuz tıkanmış durumda. Şimdi bir bütünü yok o 48 maddenin. Ama biz yine de tartışmaya açığız. 48 maddenin içerisinde en temel olanlardan bir tanesi, Başbakan bunu duymak istemiyor, AKP'liler de bunu duymak istemiyor. Ama yüksek sesle söyleyelim, çünkü çok az fırsat medyada. Burada 83. madde dokunulmazlıklarla ilgili madde, tutuklu milletvekillerinin de sorunu hallolacak ise CHP kapısını çok daha kolay açabilir 48 madde için." diye konuştu.

"Ankara'da MHP ile MHP adayı üzerinden CHP'nin işbirliği, İstanbul ve İzmir'de de CHP adayı üzerinden MHP ile işbirliği veya ittifak." iddialarına yönelik bir soruya ise Koç, "Şimdi siyasi partiler arasında üst yönetici olduğum için söylüyorum; böylesi bir görüşme gerçekleşmemiştir. Böyle bir diyalog arayışı söz konusu değildir. Ama vatandaş Haluk Koç olarak söylüyorum, yurttaş Haluk Koç olarak söylüyorum, bugün, deminden beri tarif ettiğimiz tablo karşısında bulunduğum yerde bu ceberrut iktidar yapısının geriletilmesi için üzerine düşen her şeyi yapabilecek tercihi kullanır. Yurttaş Haluk Koç olarak söylüyorum." karşılığını verdi. 

"CHP yönetiminin de nabzını iyi bilen parti sözcüsüsünüz. Oradaki hava için bir şey..." sorusuna da Koç, "Gündeme gelmedi. Böyle bir resmi teklif de yok. Bizim de bir karşı teklifimiz yok. Ama bir yurttaş duyarlılığı televizyonları başında bizi izleyen birçok insanın da bu ortak duyarlılığı sergilediğini görüyorum, hissediyorum. Yurttaş olarak onlarla beraber gönlümden geçeni konuştum. Siyasi parti sorumluluğum içerisinde henüz böyle bir tartışmanın ya da bir fikir oluşturmanın içerisinde değiliz." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'den AK Parti'ye tek şartlı 'Evet' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER