CHP'li belediye başkanı AK Partili çıktı!

CHP ile AK Parti arasındaki çifte üyelik skandalında 2. perde...

CHP'li belediye başkanı AK Partili çıktı!

CHP’de 18 bin 690 kişinin daha üyeliklerinin düşürüldüğü ortaya çıktı. CHP ile AK Parti arasındaki çifte üyelik skandalı, CHP’ye Ekim 2012’de gelen uyarı üzerine gündeme taşındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, partiye gönderdiği evrakta 56 bin 968 üyesinin Siyasi Partiler Kanunu’nun 6. maddesinin 2. bendi uyarınca üyeliklerinin düşürüldüğünü iletmişti. Yapılan araştırmanın ardından aralarında partinin yerel kademelerinde yöneticilik yapanların da bulunduğu 56 bin 698 ismin tamamının AK Parti’ye üye olduğu anlaşılmıştı. Bu krizden 4 ay sonra CHP’ye ikinci uyarı yazısı geldi. Şubat 2013 tarihli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı uyarısına göre, parti üyesi 18 bin 690 kişinin daha ikinci bir partiye üye oldukları gerekçesiyle üyelikleri düşürüldü. 

Milliyet'te yer alan habere göre iki ayrı uyarı hesaba katıldığında İstanbul’dan 11 bin 425, İzmir’den 9 bin 677, Ankara’dan 3 bin 179, Adana’dan 2 bin 953, Kocaeli’den 2 bin 725 üyenin partiyle ilişiği kesildi. 81 ilin tamamında üye kaybeden CHP, Hakkâri’de 41, Bayburt’ta 80 Muş’ta 103, Gümüşhane’de ise 116 üyesini kaybetti. 

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Altınok ve 36 parti üyesi aynı zamanda AK Parti üyesi çıktı. AK Parti’ye üye olduklarını genel merkezden gelen telefonla öğrendiklerini söyleyen Şarköy Belediye Başkanı Altınok, “AKP’ye  neden ve nasıl üye yapmışlar anlamış değilim. Ben CHP’nin üyesi ve belediye başkanıyım” dedi. AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurd ise habersiz üye kaydı iddialarını kabul etmedi. Kurd, detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi.
<< Önceki Haber CHP'li belediye başkanı AK Partili çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER