Cumhurbaşkanı Gül'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında "Cumhuriyet çağdaş demokrasiyle taçlandırıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesaja, Cumhuriyetin yıl dönümünü coşku ve kıvançla kutladığını belirterek, "En büyük bayramımızda, bu gurur gününde sizleri sevgiyle ve muhabbetle selamlıyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum." sözleriyle başladı.

Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, Cumhuriyet'in demokrasi ayağı hep sorunlu olmuştur. Demokrasi eksiğinin yakın tarihimizde neden olduğu meseleleri hepimiz yaşadık. Bugün gelinen noktada Türkiye, Cumhuriyetimizi çağdaş bir demokrasiyle taçlandırma yolunda önemli mesafe katetmiştir."

"Türkiye'nin bugünkü konumu, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere tüm liderlerimizden siyasi partilerimize, her türlü meslek erbabından sivil toplum kuruluşlarına milletimizin on yıllar süren ortak çabasının ve modernleşme iradesinin bir ürünüdür" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar sorunlarını kendi iradesiyle çözmesi, ülkemizi ve milletimizi farklı kılan bir özelliktir. Bundan sonra da sorunlarımızı adım adım giderek, demokratik bir olgunlukla, cesaretle, konuşarak, barış içerisinde çözeceğimizden, sıkıntılarımızı hızla aşacağımızdan şüphe duymuyorum. Bugün Cumhuriyet ve onun kazanımları, halkımız arasında fark edilenin çok üzerinde bir mutabakata dönüşmüştür. Bu hususta vatandaşlarımızın hiçbir tereddüdü de yoktur."

AA
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER