Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile mi yapılacak?

Muhalefetin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 18 milyon fazla oy pusulası basılmasına tepki gösterdi. Pusulaların hangi gerekçeyle ve kimin talimatıyla basıldığını sordu. İhsanoğlu, Erdoğan'ın söylemleriyle ilgili de "Halk pespaye lakap takmalardan bıktı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile mi yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala fazla basılan 18 milyon oy pusulası tartışılırken Ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "18 milyonu basmak ne manaya geliyor. 18 milyon kimin emrinde?" açıklaması yaptı..

Ekmeleddin İhsanoğlu pusula sayısının gereğinden fazla artırıldığına dikkat çekip, kanuni gerekçeleri açıklanmasına değindi ve "Hangi kanuni gerekçelerle yapılmıştır. Hukuki temeli ne kimin talimatıyla yapıldı. Her şey şeffaf olmalı." ifadelerini kullandı..

Eskişehir'de konuşan İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde meydanlarda kullanılan üsluptan rahatsızlığını dile getirip, "Monşer saksı Türk siyasi tarihinde ayrı bir bahis olarak kalacak. Siyasi geleneklere yakışmıyor. Edep yahu diyeceğim. İflasın delili demektir." sözleriyle eleştiri oklarını Erdoğan'a çevirdi.

İhsanoğlu, seçmenlerle ilgili dikkat çekici gözlemlerini de paylaştı. Halkın pespaye lakaplardan bıktığını söyledi, insanların fikirlerini söylemekten korktuğunu iddia etti ve şunları söyledi:

"Halk şiirle uğraşmak istemiyor. Pespaye lakap takmalardan bıkmış istemiyor. Millet korkuyor. İki türlü korku var. Bölünme korkusu var. Fikrini söyleyememe korkusu var." 

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile mi yapılacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER