Dershanelerin kapatılmasına '28 Şubat' benzetmesi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'tan dershanelerin kapatılmasına tepki..

Dershanelerin kapatılmasına '28 Şubat' benzetmesi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Dershanelerin kapatılması bir bakıma 28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir paraleli gibi gözüküyor." dedi.

Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları için Sivas'a geldi. Parti binasında gündemde yer alan dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması ile ilgili yasa tasarısını değerlendirdi. 

Dershanelerin kapatılmasının iyi niyetli bir yaklaşım olarak göremediğini ve uygun bir davranış olarak kabul edemediğini belirten Kamalak, "Dershaneler, Türkiye'de bir sebep değil, bir ihtiyaç sonrası ortaya çıkmıştır, bu yüzden gerekliliğine inanıyorum. Dershanelerin kapatılması bir bakıma 28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir paraleli gibi gözüküyor." şeklinde konuştu. 

"OKULLARIN KALİTESİ ARTTIĞINDA DERSHANEYE İHTİYAÇ KALMAZ"

"Hakkari'de, Şırnak'ta, Sivas'ın Hafik ilçesinde dersleri boş geçen öğrencilerle Ankara'da, İstanbul'da İzmir'de ve büyükşehirlerde Anadolu ve Fen liselerinde okuyanlarla aynı sınava giriyorlar. Aynı salonda sınava girmeleri, aynı sonucu almaları için yeterli değildir." diyen Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bir takım aileler imkânları ölçüsünde aradaki açığı dershanelerle kapatmanın yoluna gidiyor. Dershanedeki öğretmenler hiç şüphesiz ki üniversite sınavlarında sorulan sorulara cevap verme amacıyla öğrencileri o yönde hazırlamanın gayreti içinde oluyorlar. Sivas'ta Hafik'te, Gemerek'te ki liseleri de Ankara'da ve İstanbul'da ki Fen liseleri ile Anadolu liselerinin seviyesine getirirlerse o zaman dershanelere ihtiyaç kalmaz. 'Getirdik' diyebiliyorlarsa mesele yok. Getirmedik ama bize Çankaya yeter diyorlarsa ona da diyeceğimiz bir şey yok."

CİHAN
<< Önceki Haber Dershanelerin kapatılmasına '28 Şubat' benzetmesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER