Dev projedeki detayı ilk kez anlattı!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, park projesi ve ulaşım ile ilgili, Samanyolu Haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş park projesindeki ayrıntıyı ilk kez açıkladı!

  • Park projesinde arazinin 198 Milyon TL'ye alındığı ilk defa açıkladı.
  • Metrobüsün metroya dönüştürüleceğini, metronun boğaz köprüsünün altından geçeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Çayırı ve Veliefendi Hipodromu bölgesine yapılacak dev parka dair detayı ilk kez Samanyolu Haber TV aracılığıyla paylaştı. 

Kadir Topbaş, Türkiye'nin en büyük parklarından biri olacak projenin yapılacağı Çırpıcı Çayırın'daki arazinin bedelinin ödenerek alındığını ilk defa duyurdu. Kadir Topbaş, bu arazi için 198 Milyon TL'ye anlaşıldığını, taksitlendirilen ödemelerin nakit olarak yapıldığını anlattı. 

Belediyenin borç durumu hakkında da bilgi veren Topbaş, borçlanma limitinin yüzde 38'lerinde olduklarını ve bunda 2028'e kadar devam eden bir sitemin olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş ulaşım konusunda da açıklama yaptı. Metrobüs hattının çok yoğun olduğunu ve metroya dönüşme zamanının geldiğini belirten Topbaş, metrobüs ulaşımının köprü üzerinde devam edeceğini, köprü altından ise metronun geçeceğini ifade etti.

İstanbul'un 720 km'ye varan bir metro ağına kavuşacağını söyleyen Topbaş, yapılacak metronun son teknoloji ile donatılacağını ve hizmet vereceğini belirtti.
SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Dev projedeki detayı ilk kez anlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER