Erdoğan'ın takımı nasıl kazandı?

Avrupa birliği ve Latin Amerika ülkelerinin liderleri Viyana'da karşı karşıya geldi. Başbakan Erdoğan da sahadaydı ve takımının kazanmasında büyük rol oynadı.

Erdoğan'ın takımı nasıl kazandı?

Maçta önce AB marşı çalındı, ardından takımlar sahadaki yerini aldı.Tribünler yarı yarıya doluydu. 13 yaşında futbol oynamaya başlayan Erdoğan futbolculuk kariyerini babasının karşı çıkması sebebiyle erken bırakmıştı. Erdoğan bu yüzden sahanın en iyi futbol oynayan siyasetçilerindendi ve 9 numaralı formayı giydi. Maç Budocenter Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Maçta her ülkenin bir milli futbolcusu da oynadı. Erdoğan'a Fatih Terim eşlik etti.
Karşılaşmanın ilk golü Erdoğan'ın beyaz takımında oynayan Avusturya Başbakanı Schüssel'den geldi. Ardından Slovenya Başbakanı Jaenez Jansa takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.


İkinci yarının ise hemen başında Başbakan Erdoğan golünü atarak maçın skorunu 2-1'e taşıdı. Sonra da Peru Devlet Başkanı Toledo'dan skora denge gelen gol geldi. Sonrasında yine beyaz takım 3-2 üstün duruma geçti, golü Hırvat Başbakan Ivo Sanader kaydetti. AB Komisyonu'ndan genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn maçı 3-3'e getirirken golün hemen ardından Slovenya Başbakanı Jaenez Jansa kendisinin ikinci, takımının 4. golünü attı. Mavi takım iyi oynayarak 5. golü de buldu. bu golün ardından Olli Rehn tekrar sahneye çıkarak skoru 6-3'e getirdi. Mavi takım adeta fırtına gibi eserken 7. gol Peru Devlet başkanı Toledo'dan gelirken fark beyaz takımın golüyle 3'e indi Maçın son anlarında Fatih Terim'in düşürülmesiyle penaltı kararı verildi. Terim'in kullandığı penaltı gol olurken fark 2'ye indi: 7-5 Beyaz takımdan Romanyalı tenisçi İlie Nastase Erdoğan'ın asistini gole çevirerek farkı 1'e indirdi. Skor: 7-6 Son dakikada Fatih Terim, skoru güzel bir golle 7-7'ye çıkardı. Maçta Beyaz takımın 7 golünden 3'ünü böylece Başbakan Erdoğan ve Fatih Terim atmış oldu. Ardından skorda eşitlik sebebiyle penaltılara geçildi. Erdoğan'ın takımı Beyazlar, penaltılarda Mavileri 3-0 geçerek maçı kazandı. Bu arada Erdoğan'ın attığı penaltı da gol oldu. Romanya ve Moldova'daki sokak çocukları yararına gerçekleştirilen bu gösteri maçı böylece sona ermiş oldu. Maçta Erdoğan-Terim-Schüssel üçlüsü oyunda kaldıkları sürece salonun en iyileriydi ve takımlarının gollerinde birebir rol oynadılar

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Erdoğan'ın takımı nasıl kazandı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER