Kaptan Kartal'dan önemli açıklamalar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Kaptan Kartal'dan önemli açıklamalar

Terör örgütü PKK'nın bölgede baskı ile oluşturduğu siyasi hükümranlığını eğitim sistemine el atarak devam ettirdiğini belirten Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Eğitim sistemimiz bölünürse vatan bölünür, çocuklarımız ayrışır." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütü ile yapılan görüşmelerin eğitimi de kapsadığı anlaşılıyor bu süreçten derhal vazgeçilmelidir." diyen Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü;
"PKK,KCK  yapılanmasının kendi kuracağı özel okullarda kendi eğitim sistemini oluşturma çabası içerisindedir. Bazı özel okul ve dershanelere saldırılması yakılması yıkılması bundandır. Bölge halkına bu okullara gitmemeleri yönünde baskılar yapılmaktadır."

"PKK'NIN İSTEMEDİĞİ EĞİTİM KURUMLARI  BÖLGEYİ TERK ETMEK ZORUNDA KALACAKTIR"

"2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında bu baskılar giderek artacak ve PKK'nın istemediği ne kadar özel eğitim kurumları varsa bölgeyi terk etmek zorunda kalacaktır." diyen Kaptan Kartal, şöyle devam etti;

"Milli Eğitim Bakanlığının özel eğitim ve öğretim'de yaptığı ana dilde eğitim yapılabilir yönetmeliğini derhal kaldırması lazımdır. Çift dilli eğitim bu ülkenin çocuklarının ve devletin bölünmesi anlamına gelir. Ülkemizde önü alınmaz yaralar açar, hiç kuşkunuz olmasın ki PKK'nın güdümünde açılacak ve ana dilde eğitim veren okullarda Marksist Leninist maocu ateist ve kendi emellerine hizmet edecek bir nesil yetiştirecektir. Buna asla müsaade edilmemelidir. Böyle bir eğitim sistemi bölge halkına da zulüm olur. Okullarımızda seçmeli olarak herkes anadilini öğrenebilir bunun sakıncası olmayabilir ama eğitimin ana dil ile yapılması tamamen bölünmeye ve yeni yetişecek nesillerin kaybedilmesine yol açar. Hiçbir devlet kendi eli ile eğitim sistemini parçalara bölmez..

<< Önceki Haber Kaptan Kartal'dan önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER