Kılıçdaroğlu'na dava mı geliyor?

Bekir Bozdağ “iftira suçtur ve tazminatı gerektirir”

Kılıçdaroğlu'na dava mı geliyor?

KILIÇDAROĞLU’NA DAVA MI GELİYOR ?
 
Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de krize sebep olan açıklamalarını Samanyolu Haber Tv’de yayınlanan Günlük Özel Programında değerlendirdi. Samanyolu yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevaplayan Bozdağ; Kılıçdaroğlu’nun iftira attığını, iftiranın da ceza kanunu ve tazminat hukuku açısından suç olduğunu açıkladı.  

 
SOSYALİST BAŞKAN BİLE BAŞBAKAN’IN YANINDA YER ALDI
 
Bekir Bozdağ Kılıçdaroğlu’nun Başbakan hakkındaki iftiralarına karşı Sosyalist Grup Başkanının bile Başbakan Erdoğan’ın yanında yer aldığını ve Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini söyledi.  Bozdağ; “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri sorumluluktan da öte ifadeler. Resmen katil Başbakandır diye resmi hüküm içeren cümleler kuruyor. Bakın sosyalist grup başkanı kendi gruplarına da üye olan Chp ile ilgili bir konuda, Chp’nin sözleri karşısında Türkiye’nin Başbakanının yanında tavır alan, Chp’yi de suçlayan bir konumda duruyor “seninle görüşmem” diyor. Bizimki gidiyor Türkiye’yi gammazlıyor, Başbakanı gammazlıyor. Gammazlarken de vallahi doğrularla değil, iftiralarla gammazlıyor” diye konuştu
 
KILIÇDAROĞLU’NA DAVA AÇACAKLAR MI ?
 
Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle ilgili dava açılıp açılmayacağı sorusuna Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “iftira suçtur ve tazminatı gerektirir” dedi. 
 
Bozdağ; “Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri o kadar sıradanlaştı ki; hepsine dava açsak Ankara adliyesinin iş yükü bu davalardan oluşacak. Onun için seçiyoruz. Dava açılması değerlendirilebilir. Siyaseten eleştiri gibi de değerlendirilebilir. Ama şahsi görüşüm böyle bir değerlendirmeyi bir siyasi partinin genel başkanı yapmamalı. Bu görüş açıklaması değil bana göre bir iftiradır. İftira hem ceza kanununda suçtur, hem de tazminat hukuku açısından tazminatı gerektiren bir durumdur. Size “sen Esed gibi birisin” diye ithamda bulunursa bu bir iftiradır, iftira da suçtur” dedi.


<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'na dava mı geliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER